Gebruiken warmtepompen veel elektriciteit?

Warmtepompen hebben wat elektriciteit nodig om te werken, maar het is een relatief kleine hoeveelheid. Moderne warmtepompsystemen kunnen drie of vier keer meer thermische energie in de vorm van warmte overbrengen dan ze verbruiken in elektrische energie om dit werk te doen - en waarvoor de huiseigenaar betaalt. Het gemiddelde huis heeft ongeveer 12.000 kilowattuur (Kwh) warmte per jaar nodig. Om dit te bereiken, zou een warmtepomp met een CoP van drie jaarlijks 4.000 kWh elektriciteit verbruiken.

Dit cijfer hangt af van de grootte van uw huis, hoe goed geïsoleerd het is en hoeveel warm water u gebruikt. Het hangt ook af van de efficiëntie van uw warmtepomp. Een warmtepomp met een CoP van vier zou minder elektriciteit verbruiken om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren. warmtepompen zijn zeer betaalbaar om te bedienen.

Warmtepompen gebruiken elektriciteit om te werken, niet om warmte te produceren. Warmtepompen met een Coëfficiënt van Prestatie (COP) van 3 kunnen 3 kW warmte creëren voor elke 1 kW gebruikte elektriciteit. De kosten voor het bedienen van een warmtepomp kunnen variëren op basis van locatie, tijd van het jaar, onderhoud en leeftijd van de warmtepomp. Ik ben op zoek naar een 4 ton 17 zienerwarmtepomp rond 10 hspf als een manier om over te schakelen van mijn huidige olieverwarmingssysteem.

Naarmate zonne-energie steeds toegankelijker wordt, zullen mensen met warmtepompen hun ecologische voetafdruk nog meer verkleinen. In vergelijking met meer traditionele verwarmingsmethoden zijn kanaalloze warmtepompen veel energiezuiniger, wat betekent dat ze minder impact hebben op uw energierekeningen. De meest efficiënte manier om een huis te verwarmen, is met behulp van een elektrische warmtepomp (ook bekend als „mini-split), en de meest efficiënte manier om warm water te verwarmen is met een warmtepompboiler. Als u een warmtepomp gebruikt die past bij uw omgeving en de grootte van uw huis, hoeft u zich geen zorgen te maken dat deze veel elektriciteit verbruikt.

Deze Geospring Pro Hybrid elektrische warmtepompboiler werd geïnstalleerd in een kelder in Maine voor maximale efficiëntie. Volgens de European Heat Pump Association dragen warmtepompen bij aan een jaarlijkse vermindering van 916 miljoen ton CO2-uitstoot in de EU. Mensen die overschakelen van gaswarmte naar kanaalloze warmtepompen zullen vrijwel onmiddellijk de resultaten op hun energierekeningen zien. Vergeleken met uw ketel, die met ongeveer 90 procent efficiëntie zou kunnen werken, kan een warmtepomp meer dan 300 procent efficiëntie hebben, een voorbeeld hiervan is het produceren van 3 kW warmte uit 1 kW elektriciteit.

Hier in Maine raden we echter aan dat de meeste huizen een primaire of back-upwarmtebron hebben voor zeer koude dagen of lange periodes van lage temperaturen waarin warmtepompen moeite zouden hebben om te herstellen van warmteverlies. Men denkt dat het gebruik van zonnepanelen de bedrijfskosten van uw warmtepomp met wel 40 procent kan verlagen. Warmtepompen zonder kanaal verzamelen warmte van buiten uw huis, concentreren deze om warmte te creëren en pompen deze naar binnen. Wanneer er warmte wordt gevraagd, schakelt de warmtepomp de ventilator in de buitenunit aan om te beginnen met het afzuigen van warmte uit de lucht buiten uw huis.

Uw woning wordt 'warmtepomp klaar', zodra u de staat van uw bestaande isolatie hebt beoordeeld en gemoderniseerd (vergeet niet uw klimaatzone te vinden en de vereiste R-waarde te controleren).

Leave Message

Required fields are marked *