Wat is een betere warmtepomp of elektrische warmte?

Warmtepompen zijn het meest energiezuinig in de meeste klimaten van het land. In vergelijking met elektrische weerstandsverwarmers kunnen ze zelfs uw energieverbruik tot 50% verminderen. Om warmte op te wekken, verbranden ovens olie of gas, terwijl warmtepompen op elektriciteit werken, warmte uit buitenlucht halen, zelfs koude lucht en deze naar binnen overbrengen. Vanwege de manier waarop ze werken, produceren warmtepompen minder warmte dan ovens en werken ze het beste in warmere klimaten (zones 1-3 op de U, S.

Ministerie van Energie (klimaatzone kaart). INSTALLATIEKOSTENDe totale installatiekosten van uw oven, warmtepomp of dubbel brandstofsysteem zijn sterk afhankelijk van de compatibiliteit van uw huis en de huidige systeemconfiguratie. Sommige huizen hebben bijvoorbeeld mogelijk geen toegang tot aardgas, waardoor een airconditioner en oveninstallatie een duurder alternatief zijn voor een warmtepompsysteem. Als alternatief kunnen woningen die niet zijn bedraad voor de aanvullende verwarming in verband met een warmtepompsysteem extra kosten met zich meebrengen.

Uw dealer is een uitstekende bron om te bepalen welk systeem (en) het beste zijn voor uw huis en kan u helpen deze installatiekosten verder uit te leggen. ENERGIE-EFFICIËNTIE Onder ideale omstandigheden kan een warmtepomp 300 procent meer energie overbrengen dan hij verbruikt. Daarentegen is een hoogrenderende gasoven ongeveer 95 procent efficiënt. Warmtepompen worden aangedreven door elektriciteit, zodat u aanzienlijk kunt besparen op het brandstofverbruik.

Het is meer dan 100 procent efficiënt in verschillende gematigde klimaten en kan zowel als verwarming als airconditioner dienen. Warmtepompen bieden een energiezuinig alternatief voor ovens en airconditioners voor alle klimaten. Net als uw koelkast gebruiken warmtepompen elektriciteit om warmte van een koele ruimte naar een warme ruimte over te brengen, waardoor de koele ruimte koeler en de warme ruimte warmer wordt. Tijdens het stookseizoen verplaatsen warmtepompen warmte van het koele buitenleven naar uw warme huis.

Tijdens het koelseizoen verplaatsen warmtepompen warmte van uw huis naar buiten. Omdat ze warmte overdragen in plaats van warmte te genereren, kunnen warmtepompen efficiënt comfortabele temperaturen voor uw huis bieden. Een relatief nieuw type warmtepomp voor residentiële systemen is de absorptiewarmtepomp (AHP), ook wel gasgestookte warmtepomp genoemd. Evenzo droogt de warmtepomp de lucht niet uit bij verwarming zoals traditionele gasverwarmers dat doen.

Vanuit strikt wetenschappelijke basis zijn warmtepompen technisch energiezuiniger omdat ze meer energie kunnen overbrengen dan ze verbruiken. In tegenstelling tot de hete en droge lucht van een oven, circuleren warmtepompen lucht die van nature vochtig is - zodat ze je huid niet zoveel uitdrogen als de hitte van een oven. Indien correct geïnstalleerd, kan een luchtbronwarmtepomp anderhalf tot drie keer meer warmte-energie aan een huis leveren dan de elektrische energie die het verbruikt. Dezelfde overwegingen voor binnenluchtkwaliteit (IAQ) kunnen worden gemaakt voor zowel uw warmtepomp- als gasovensysteem.

Volgens sommige rapporten leveren warmtepompen met scrollcompressoren 10° tot 15° F (5,6° tot 8,3°C) warmere lucht in de verwarmingsmodus, vergeleken met bestaande warmtepompen met zuigercompressoren. Een traditioneel warmtepompsysteem met luchtbron vereist echter ook een luchtbehandelingsunit binnenshuis, een ventilatorconvector genaamd. Hoewel de meeste warmtepompen elektrische weerstandsverwarmers gebruiken als back-up voor koud weer, kunnen warmtepompen ook worden uitgerust in combinatie met een gasoven, ook wel een dual-fuel- of hybride systeem genoemd, als aanvulling op de warmtepomp. Door een verwarmingssysteem te kiezen dat geschikt is voor uw klimaat, kunt u genieten van meer comfort en waarschijnlijk ook lagere bedrijfskosten.

In vergelijking met een verbrandingsbrandstofgestookte oven of standaard warmtepomp alleen, kan dit type systeem ook zuiniger zijn. Een elektrische warmtepomp is een eenvoudig, uniek systeem dat dit werk kan doen en tegelijkertijd energiekosten bespaart. Een gasgestookte oven heeft ook minder mechanische onderdelen dan een warmtepomp, wat betekent dat er minder dingen kunnen kapot gaan of defect raken. Begrijpen dat elke behoefte aan huis en huiseigenaar anders is, zijn er enkele algemene aanbevelingen die u kunnen helpen beslissen welke verwarmingsbron geschikt voor u is.

Traditioneel zijn warmtepompen het beste in gebieden waar de winters mild zijn - denk aan zuidelijke en kuststaten. .

Leave Message

Required fields are marked *