Waar is de warmtepomp?

De hoofdinstallatie van de warmtepomp bevindt zich over het algemeen buiten uw huis, in een droge, goed geventileerde ruimte. U vindt dit apparaat meestal gemonteerd op een van de buitenmuren van uw eigendom, vlakbij de grond. warmtepompen bieden een energiezuinig alternatief voor ovens en airconditioners voor alle klimaten. Net als uw koelkast gebruiken warmtepompen elektriciteit om warmte van een koele ruimte naar een warme ruimte over te brengen, waardoor de koele ruimte koeler en de warme ruimte warmer wordt.

Tijdens het stookseizoen verplaatsen warmtepompen warmte van het koele buitenleven naar uw warme huis. Tijdens het koelseizoen verplaatsen warmtepompen warmte van uw huis naar buiten. Omdat ze warmte overdragen in plaats van warmte te genereren, kunnen warmtepompen efficiënt comfortabele temperaturen voor uw huis bieden. Een warmtepomp is een apparaat dat thermische energie overbrengt tussen ruimtes, meestal tussen een afgesloten ruimte en het buitenleven.

Wanneer het wordt gebruikt om een gebouw te verwarmen, wordt de energie van buitenaf naar het gebouw overgebracht. Een warmtepomp kan ook als airconditioner werken door warmte van het gebouw naar buiten over te brengen. Ze verplaatsen - of pompen - warmte van de ene plaats naar de andere met behulp van een compressor en vloeibaar of gaskoelmiddel. Warmte wordt onttrokken aan externe bronnen en vervolgens naar binnen gepompt.

De compressor pompt het koelmiddel tussen twee warmtewisselaarspoelen. In één spoel verdampt het koelmiddel bij lage druk, waardoor het warmte kan absorberen. Simpel gezegd, een warmtepomp is een apparaat dat een kleine hoeveelheid energie gebruikt om warmte van de ene locatie naar de andere te verplaatsen. Niet al te moeilijk, toch? Warmtepompen worden meestal gebruikt om warmte uit de lucht of grond te halen om een huis of kantoorgebouw te verwarmen, maar ze kunnen worden omgekeerd om een gebouw te koelen.

In zekere zin, als je weet hoe een airconditioner werkt, weet je al veel over hoe een warmtepomp werkt. Dit komt omdat warmtepompen en airconditioners op zeer vergelijkbare manieren werken. Twee sets van deze spoelen brengen deze warmte binnenshuis over, waar het vervolgens door een tweede ventilator van de spoelen wordt weggeblazen en door je huis wordt verdeeld als coole goedheid. In bepaalde situaties kan het ideaal zijn om het te koppelen aan een back-upsysteem zoals een oven, maar het heeft wel voldoende elektrisch vermogen om warmte en koele lucht naar een huis over te brengen.

Een recentere toevoeging is de warmtepomp voor koud klimaat, zo genoemd omdat deze efficiënt kouder weer aankan dan de meeste andere ontwerpen, zelfs onder 0 graden Fahrenheit (-18 graden Celsius). Uiteindelijk kunnen warmtepompen u veel geld besparen op nutsbedrijven als u een goede kandidaat bent en u de juiste soort pomp voor uw regio installeert. Een warmtepomp wordt ook minder vaak in- en uitgeschakeld dan een gasoven, en de meeste systemen hebben het blazen van koude lucht door de ventilatieopeningen geëlimineerd die vroeger plaatsvonden toen het systeem tijdelijk in achteruit schakelde om de spoelen te ontdooien. Als u overschakelt van een elektrische oven, kan de warmtepomp uw energierekening met een derde of meer verlagen.

Dit type warmtepomp kan ook worden gecombineerd met een luchtbronwarmtepomp voor warm water om huiseigenaren van warm water te voorzien. Veel warmtepompen gebruiken aanvullende elektrische verwarming, maar u kunt ook een oliebrander of een aangepaste gasoven gebruiken. Andere mensen geven de voorkeur aan de warmte die door warmtepompen wordt geproduceerd, omdat warmtepompen de warmte gelijkmatig door het hele huis verdelen, wat betekent dat er geen koude plekken zijn. Luchtbronpompen hebben een unit buitenshuis en een intern leidingsysteem dat warmte onttrekt aan de buitenlucht en deze naar binnen verplaatst.

Warmtepompen op de grond maken gebruik van een begraven lusleidingsysteem om warmte van de grond te verzamelen en over te dragen. Het werk dat nodig is om een bepaalde hoeveelheid warmte over te dragen, is meestal veel minder dan de hoeveelheid warmte; dit is de motivatie voor het gebruik van warmtepompen in toepassingen zoals het verwarmen van water en het interieur van gebouwen. De warmte die door warmtepompen wordt geproduceerd, is niet zo intens als de warmte die wordt geproduceerd door een gas- of olieverbrandingsoven. Een van de grootste voordelen van een warmtepomp ten opzichte van een standaard verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC) is dat het niet nodig is om afzonderlijke systemen te installeren om uw huis te verwarmen en te koelen.

Ze werken het beste in gematigde klimaten, dus als je geen extreme hitte en kou ervaart in je nek van het bos, dan kan het gebruik van een warmtepomp je helpen elke maand een beetje geld te besparen. .

Leave Message

Required fields are marked *