Hoe diagnosticeer je een probleem met de warmtepomp?

Diagnose %26 Problemen met basiswarmtepomp oplossenKoude lucht blazen in warmtemodus, Warmtepomp draait constant bij matig weer, buitenunit is geblokkeerd, buitenunit is bevroren, ventilator op de binnenluchtbehandelingsunit wordt niet geactiveerd. Controleer met betrekking tot het vermogen of de warmtepomp stroom ontvangt. Als de warmtepomp niet wordt ingeschakeld, controleer dan of het stopcontact is ingeschakeld. Als de stroombron is ingeschakeld en deze nog steeds niet werkt, controleer dan of de zekering in de warmtepomp is uitgeschakeld of doorgebrand.

Misschien een slechte ventilatormotor van de warmtepomp, het apparaat bevriest in de verdamperspoel of ingestorte kanalen. In elk van deze gevallen is het tijd om een HVAC-reparatieservice te bellen. Slechte luchtstroom duidt op een ernstig probleem. De stap voor het oplossen van problemen met warmtepompen is het controleren van de luchtstroom.

Als de ventilator van de warmtepomp de hele tijd draait, kijk dan hier. Ik heb een nieuwe Carrier 25VNA4-warmtepomp, een warmtepomp met variabele capaciteit die de neiging heeft om 100% compressorcapaciteit en een zeer hoge ventilatorsnelheid te draaien totdat de kamertemperatuur na het ontdooien terugkeert naar de ingestelde thermostaattemperatuur. Ik zou liever hebben dat het langzamer herstelt, maar het beperken van de maximale condensator tot 50% en de ventilator tot 1480 CFM op de Infinity-thermostaat lijkt dit niet te veranderen. Is er een instelling op deze thermostaat die ik kan maken om een langer, minder intens herstel mogelijk te maken? Nadat de kamer de ingestelde thermostaattemperatuur heeft bereikt, werkt deze op ongeveer 50-60% capaciteit, met een lage tot gemiddelde ventilatorsnelheid, gedurende een langere tijd, soms tot bijna 2 uur, waarna het ontdooit.

Dit is met buitentemperatuur in het midden tot lage jaren twintig. De ingestelde temperatuur van de thermostaat wordt goed onderhouden en de aanvullende gasoven is ingesteld om uit te blijven. Door het gebruik van aanvullende gasverwarming toe te staan, liep de ventilator ook sterk en was nog oncomfortabeler. Ik denk niet dat aanvullende warmte nodig is, behalve in noodgevallen.

Dit apparaat is ontworpen om te werken tot min 15-17 graden Fahrenheit. Ik heb een BarKer-thermostaat, welke foto moet ik zien om de warmtepomp goed te bedienen. Het lijkt erop dat het een zeer lage warmteprestatie produceert. Er zijn 4 vierkanten op mijn thermostaat, de linker bovenste toont een maan en wat lijkt op een zon, het andere vierkant toont de mate van verwarming, de linker onder het eerste vierkant een ventilator plus zag eruit als een blazende overwinning.

En de vierde - een gebogen pijl. Bij warmtepompen is het gepiep dat u mogelijk hoort het schakelen van de omkeerklep en daar kunt u weinig aan doen, behalve dat een HVAC-technicus het laat controleren met een thermistor of een infraroodcamera om er zeker van te zijn dat deze goed functioneert wanneer hij verschuift en tijdens gebruik. Als er iets misgaat met de warmtepomp, kan een gedrukte schakeling het probleem detecteren en het systeem uitschakelen. De kans is groot dat als u het deed als onderdeel van het proces om het probleem met uw warmtepomp te vinden, u waarschijnlijk nog steeds koud zult zijn na het vervangen van de thermostaat tijdens het oplossen van problemen met een warmtepomp.

Dus hoe begin je met het oplossen van problemen met warmtepompen? En zijn er reparatieproblemen met warmtepompen die u zelf kunt oplossen?. U hebt zelfs geen warmtepompspecialist nodig om u te vertellen dat uw warmtepompprobleem soms een indicatie kan zijn dat het apparaat zich op zijn laatste been bevindt en dat het moet worden vervangen. Als u problemen ondervindt bij het overschakelen van de warmtemodus naar de koelmodus en vice versa, is er mogelijk een probleem met de omkeerklep. Als deze schakelaar moet worden gereset op een warmtepomp, betekent dit dat de kopdruk of de hogedrukzijde van de warmtepomp de maximale druk overschrijdt.

Als uw warmtepomp alleen wordt ingeschakeld voor een van de modi, neem dan contact op met een HVAC-professional om naar de omkeerklep te kijken. MAAR, na het resetten start de warmtepomp een tijdje, hij stopt bij het bereiken van de thermostaattemperatuur, maar de ventilator blijft doorgaan en meestal start de warmtepomp niet opnieuw. Als de stroomonderbrekers op het circuit van de warmtepomp vallen, hebt u ergens in het systeem een dode kortsluiting en moet deze worden aangepakt door een professional. Het is vaak zo dat hetzelfde probleem dat ervoor zorgt dat uw warmtepomp uw huis niet koelt, ook de reden kan zijn dat uw warmtepomp uw huis niet kan verwarmen.

Bovendien kunt u elk onderdeel van het warmtepompsysteem vervangen en heeft u nog steeds een probleem met de warmtepomp. Rheem en Ruud zullen bijvoorbeeld de omkeerklep bekrachtigen voor een warmteinstelling in plaats van een koelstand op de thermostaat. .

Leave Message

Required fields are marked *