Waarom zijn warmtepompen efficiënter dan elektrische kachels?

Omdat warmtepompen warmte uit de buitenlucht genereren om uw huis te conditioneren, hangt hun energie-efficiëntie af van het klimaat buiten. Daarom zijn warmtepompen efficiënter in het omzetten van elektriciteit in warmte in gematigde klimaten. Warmtepompen bieden een energiezuinig alternatief voor ovens en airconditioners voor alle klimaten. Net als uw koelkast gebruiken warmtepompen elektriciteit om warmte van een koele ruimte naar een warme ruimte over te brengen, waardoor de koele ruimte koeler en de warme ruimte warmer wordt.

Tijdens het stookseizoen verplaatsen warmtepompen warmte van het koele buitenleven naar uw warme huis. Tijdens het koelseizoen verplaatsen warmtepompen warmte van uw huis naar buiten. Omdat ze warmte overdragen in plaats van warmte te genereren, kunnen warmtepompen efficiënt comfortabele temperaturen voor uw huis bieden. In één uur gebruik zal een ruimteverwarmer van 1.500 watt 1,5 kWhs elektriciteit gebruiken en tegelijkertijd 5.120 BTU's warmte creëren.

Ter vergelijking: een warmtepomp van 3 ton zal ongeveer 3 kWhs energie gebruiken om een uur te werken terwijl 36.000 BTU's worden gecreëerd. Dus voor de hoeveelheid energie die wordt gebruikt om twee ruimteverwarmingstoestellen gedurende een uur te laten werken, kunt u een centrale warmtepomp gebruiken die groot genoeg is om een 1.800 m² te verwarmen. Elektrische ovens gebruiken elektrische spoelen om warmte op te wekken, terwijl warmtepompen elektriciteit gebruiken om verwarmingsenergie van buiten naar binnen te verplaatsen. Warmtepompsystemen, vooral in koudere klimaten, hebben vaak een back-upwarmtebron voor extremer weer - ironisch genoeg zijn verwarmingsspoelen met elektrische weerstand in de luchtbehandelingsunit (ventilatorconvector) gebruikelijk.

INSTALLATIEKOSTENDe totale installatiekosten van uw oven, warmtepomp of dubbel brandstofsysteem zijn sterk afhankelijk van de compatibiliteit van uw huis en de huidige systeemconfiguratie. Sommige huizen hebben bijvoorbeeld mogelijk geen toegang tot aardgas, waardoor een airconditioner en oveninstallatie een duurder alternatief zijn voor een warmtepompsysteem. Als alternatief kunnen woningen die niet zijn bedraad voor de aanvullende verwarming in verband met een warmtepompsysteem extra kosten met zich meebrengen. Uw dealer is een uitstekende bron om te bepalen welk systeem (en) het beste zijn voor uw huis en kan u helpen deze installatiekosten verder uit te leggen.

ENERGIE-EFFICIËNTIE Onder ideale omstandigheden kan een warmtepomp 300 procent meer energie overbrengen dan hij verbruikt. Daarentegen is een hoogrenderende gasoven ongeveer 95 procent efficiënt. Warmtepompen worden aangedreven door elektriciteit, zodat u aanzienlijk kunt besparen op het brandstofverbruik. Het is meer dan 100 procent efficiënt in verschillende gematigde klimaten en kan zowel als verwarming als airconditioner dienen.

Absorptiewarmtepompen gebruiken warmte- of thermische energie als energiebron en kunnen worden aangedreven met een breed scala aan warmtebronnen, zoals verbranding van aardgas, stoom, op zonne-energie verwarmd water, lucht of geothermisch verwarmd water, en verschillen daarom van compressiewarmtepompen die worden aangedreven door mechanisch energie. Sommige hoogrenderende warmtepompen zijn uitgerust met een deoververhitter, die afvalwarmte terugwint uit de koelmodus van de warmtepomp en deze gebruikt om water te verwarmen. Deze apparaten verwarmen huizen in de winter en koelen ze in de zomer af door warmte in en uit gebouwen te verplaatsen, in plaats van door fossiele brandstof te verbranden. Bovendien genereert een speciaal type luchtbronwarmtepomp, een koelmachine met omgekeerde cyclus genaamd, warm en koud water in plaats van lucht, waardoor het kan worden gebruikt met vloerverwarmingssystemen in verwarmingsmodus.

Geothermische warmtepompen, ook wel aardgekoppelde, aardbron of waterbronwarmtepompen genoemd, gebruiken de constante temperatuur van de aarde als uitwisselingsmedium in plaats van de buitenluchttemperatuur. Plintverwarmers worden meestal geïnstalleerd onder ramen, waar de stijgende hete lucht de koude lucht tegengaat die uit het koude vensterglas komt. Mini-split-systemen bieden u de voordelen van een kanaalloos systeem zonder de minpunten van externe verwarmingsbronnen. En tenzij je een doorgewinterde professional bent (niet waarschijnlijk), kan het overweldigend aanvoelen om te begrijpen hoe je het juiste verwarmingssysteem kiest.

Warmtepompen op de grond of waterbron kunnen in extremere klimaten worden gebruikt dan warmtepompen met luchtbronnen, en de klanttevredenheid over de systemen is zeer hoog. Door een verwarmingssysteem te kiezen dat geschikt is voor uw klimaat, kunt u genieten van meer comfort en waarschijnlijk ook lagere bedrijfskosten. Afhankelijk van uw situatie, regio en behoeften, kunt u kiezen uit verwarmingssystemen die op gas of olie draaien als brandstof. .

Leave Message

Required fields are marked *