Hoe weet je of je een slechte warmtepomp hebt?

Vreemde geluiden Een warmtepomp is misschien wel een van de luidste machines die iemand in huis kan hebben, maar wanneer het gebruikelijke zoemende geluid wordt verdrongen door rammelen, klapperen, krijsen of zelfs borrelende geluiden, wilt u misschien uw vertrouwde HVAC-technicus bellen. Buitengewone geluiden zijn een veel voorkomende rode vlag voor HVAC-systemen. Als u knarsen, rammelen, krijsen, piepen, zoemen, zoemen of andere alarmerende geluiden hoort, schakelt u het apparaat uit. Deze geluiden kunnen van alles aangeven, van een kapotte riem of een los onderdeel tot een gebogen blazerblad.

Warmtepompen kunnen koele lucht en warme lucht in uw huis blazen, afhankelijk van uw instellingen. Als je lucht op kamertemperatuur ontvangt en je thermostaatinstellingen geschikt zijn voor de gewenste temperatuur, is er iets mis. Bereikt uw huis, naast veelvuldig fietsen, niet de gewenste temperaturen ondanks dat de warmtepomp constant draait? Of vindt u het moeilijk om uw favoriete comfortniveau te behouden? Slechte temperatuurregeling kan worden veroorzaakt door een herstelbaar probleem, maar vaak is dit een teken dat uw warmtepomp niet de juiste maat heeft voor uw huis. Onze NATE-gecertificeerde technici kunnen het probleem identificeren en u informeren over de beste route om uw comfort te verbeteren.

De binnen- en buitenunits van uw warmtepomp hebben aparte stroomschakelaars. Controleer eerst de aan/uit-schakelaar aan of in de buurt van de binnenunit en controleer of deze is ingesteld op AAN. Controleer vervolgens de aan/uit-schakelaar aan of in de buurt van de buitenunit en kijk of deze is ingesteld op AAN. Controleer ten slotte het elektrische paneel van uw huis en kijk of u een uitgeschakelde stroomonderbreker of een doorgebrande zekering hebt.

Als je al meer dan 15 jaar dezelfde warmtepomp hebt, dan is het tijd om een nieuwe te kopen, hoe goed deze ook wordt onderhouden. U hebt zelfs geen warmtepompspecialist nodig om u te vertellen dat uw warmtepompprobleem soms een indicatie kan zijn dat het apparaat zich op zijn laatste been bevindt en dat het moet worden vervangen. Een nieuwer model is energiezuiniger, gemakkelijk op te lossen en een fluitje van een cent om te bedienen. Hoewel onjuiste kalibratie van de thermostaat het probleem kan veroorzaken, kunnen ernstigere problemen met de warmtepomp de schuld zijn, zoals een disfunctionele ventilatormotor.

Als u warme lucht voelt wanneer de warmtepomp in de koelmodus staat of omgekeerd, heeft uw warmtepomp aandacht nodig. In sommige gevallen kan het kennen van enkele basisstappen voor het oplossen van problemen met warmtepompen de noodzaak om professionals in te schakelen verlichten. Versleten of kapotte componenten in de warmtepomp kunnen het apparaat dwingen meer energie en overwerk te trekken om de gewenste temperaturen te bereiken. Als uw warmtepomp ruikt alsof hij brandt, kan er aan de binnenkant een ernstig elektrisch probleem zijn, zoals een beschadigde draad of een defecte motor.

Aan de andere kant hebben kanaalwarmtepompen één krachtige centrale eenheid die uw hele huis verwarmt of koelt via kanalen. Wanneer uw warmtepomp moet worden vervangen, gaat u naar Sanborn's airconditioning %26 Verwarming voor deskundige installatieservices. Op dit punt in de levensduur van een warmtepomp kan het uitvoeren van kleine reparaties het systeem nog een tijdje ondersteunen, maar als er veel werk nodig is, is het meestal het meest financiële zinvol om af te zien van reparaties ten gunste van vervanging van de warmtepomp. Als uw warmtepomp herhaaldelijk de stroomonderbreker uitschakelt, laat deze dan onderzoeken voordat u hem weer inschakelt.

Slechte temperatuurregeling kan worden veroorzaakt door een herstelbaar probleem, maar vaak is dit een teken dat uw warmtepomp niet de juiste maat heeft voor uw huis. Als uw thermostaat een onjuiste aflezing genereert, moet uw warmtepomp blijven in- en uitschakelen om de gewenste temperatuur te bereiken. Wanneer ik overschakel van warmte naar koeling, moet ik de schakelaar van de stroomonderbreker op de binnenunit omdraaien voordat het huis wordt afgekoeld. Voor het ratelprobleem is dit gemakkelijk op te lossen door alle losse onderdelen aan te draaien waardoor de warmtepomp de ongegronde geluiden produceert.

Omdat warmteoverdracht via de spoelen plaatsvindt, kunnen ze ook niet goed functioneren als er stof, ijs of vuil op zit. Als uw warmtepomp bijvoorbeeld te klein is voor uw leefruimte, moet deze constant draaien om de ingestelde temperatuur te handhaven. Een probleem met de warmtepomp kan wanhoop veroorzaken, vooral als het uw enige optie is op het gebied van ruimteverwarming en/of koeling. .

Leave Message

Required fields are marked *