Wat zorgt ervoor dat een warmtepomp niet meer werkt?

Een verstopt luchtfilter is een veelvoorkomende oorzaak van het niet werken van een warmtepomp, omdat het systeem door deze obstructie niet voldoende luchtstroom ontvangt. Het systeem raakt vaak oververhit en wordt uitgeschakeld, waardoor je zonder koeling blijft. Of, vanwege de beperking komt er niet genoeg koeling in je huis. Als je al meer dan 15 jaar dezelfde warmtepomp hebt, dan is het tijd om een nieuwe te kopen, hoe goed deze ook wordt onderhouden.

U hebt zelfs geen warmtepompspecialist nodig om u te vertellen dat uw warmtepompprobleem soms een indicatie kan zijn dat het apparaat zich op zijn laatste been bevindt en dat het moet worden vervangen. Een nieuwer model is energiezuiniger, gemakkelijk op te lossen en een fluitje van een cent om te bedienen. Als uw luchtfilters smerig en verstopt zijn, ontvangt uw unit niet genoeg frisse lucht. Als gevolg hiervan moet uw warmtepomp overuren maken om de gewenste temperatuur te behouden.

De verhoogde belasting kan ervoor zorgen dat deze oververhit raakt en wordt uitgeschakeld. Warmte wordt door uw warmtepomp vanuit de buitenlucht in uw huis gezogen. Sneeuw, ijs, bladeren of ander vuil hebben een negatieve invloed op de luchtstroom naar uw warmtepomp. Zodra de opeenhoping van vuil en vuil ernstig wordt, stopt uw warmtepomp met werken.

Verwijder ijs, vuil, sneeuw en stokken om de luchtstroom naar uw warmtepomp te herstellen. Uw warmtepompsysteem heeft een onbeperkte luchtstroom door de buitenspoel nodig om efficiënt en effectief te werken. Als uw systeem niet effectief verwarmt of als het constant draait, controleert u de buitenunit op overmatig vuil zoals bladeren of sneeuwverstoppingen. Als het apparaat op enigerlei wijze is geblokkeerd of geblokkeerd, verwijdert u de bron van de blokkering en gaat u verder met het bewaken van de temperatuur binnenin.

Als je nog steeds problemen hebt en de resterende tips voor probleemoplossing hebt gevolgd, is het tijd om contact op te nemen met een professional. Onthoud dat het oplossen van een kleiner probleem nu beter is dan later wachten op een groter probleem - en een grotere rekening -. Als het probleem is dat uw warmtepomp te vaak wordt in- en uitgeschakeld, kan uw apparaat oververhit raken. Dat kan worden veroorzaakt door een storing in de ventilator, een storing in de thermostaat, waardoor u in beide gevallen de HVAC-cavalerie moet inschakelen, of het kan gewoon worden veroorzaakt door een verstopt filter.

Probeer voor alle zekerheid je filter te vervangen. Als uw huis wordt verwarmd door een oven in plaats van een warmtepomp, raadpleegt u Ovenprobleemoplossing & Reparaties. En aangezien warmtepompen technischer zijn dan het gemiddelde verwarmingssysteem, is het cruciaal om de hulp in te roepen van een HVAC-professional om uw warmtepomp in topconditie te houden. Net als bij ovens kan een warmtepomp die niet werkt vaak een gemakkelijke oplossing blijken te zijn als u weet waar u op moet letten.

Als uw warmtepomp bijvoorbeeld te klein is voor uw leefruimte, moet deze constant draaien om de ingestelde temperatuur te handhaven. Als je het vindt, maak dan een kleine deuk in het plaatmetaal om een stijver oppervlak te bieden dat minder snel beweegt als het opwarmt en afkoelt. Als je een muffe geur ruikt, is de kans groot dat er schimmel groeit in je warmtepomp of op de omringende muren. Als u ontdekt dat uw AC gewoon niet wordt ingeschakeld of niet meer werkt, zijn er een paar eenvoudige stappen voor het oplossen van problemen met de warmtepomp die u kunt volgen.

Aan de andere kant hebben kanaalwarmtepompen één krachtige centrale eenheid die uw hele huis verwarmt of koelt via kanalen. Wanneer uw warmtepomp niet werkt, kan de oorzaak van het probleem een beschadigde omkeerklep, koelmiddellek, defecte startcondensator of een verontreinigd luchtfilter zijn. Probeer geen probleemoplossingsmethoden op uw warmtepomp uit te voeren om schade aan draden en onderdelen te voorkomen zonder een gecertificeerde technicus. Een gecertificeerde HVAC-technicus kan een maatbeoordeling uitvoeren om te bepalen of uw warmtepomp de juiste maat heeft of niet.

Als u alle andere mogelijkheden hebt geëlimineerd en uw warmtepomp nog steeds constant draait, kan dit te wijten zijn aan de verkeerde maat. Warmtepompen voeren geen lucht af die zo heet is als de lucht die wordt afgevoerd door olie- of gasfornuchtovens, dus verwacht niet dat hun output aanvoelt als die van een oven wanneer ze aan staan. Als u de ventilator niet kunt horen inschakelen wanneer u de temperatuur verhoogt, controleer dan of uw warmtepomp stroom krijgt. .

Leave Message

Required fields are marked *