Wat is een efficiëntere elektrische verwarming of warmtepomp?

In de meeste klimaten zijn warmtepompen verreweg het meest energiezuinige verwarmingssysteem. In feite kunnen ze het elektriciteitsverbruik tot 50% verminderen in vergelijking met elektrische weerstandsverwarmers. In één uur gebruik zal een ruimteverwarmer van 1.500 watt 1,5 kWhs elektriciteit gebruiken en tegelijkertijd 5.120 BTU's warmte creëren. Ter vergelijking: een warmtepomp van 3 ton zal ongeveer 3 kWhs energie gebruiken om een uur te draaien en 36.000 BTU's te creëren.

Dus voor de hoeveelheid energie die wordt gebruikt om twee ruimteverwarmingstoestellen gedurende een uur te laten werken, kunt u een centrale warmtepomp gebruiken die groot genoeg is om een 1.800 m² te verwarmen. INSTALLATIEKOSTENDe totale installatiekosten van uw oven, warmtepomp of dubbel brandstofsysteem zijn sterk afhankelijk van de compatibiliteit van uw huis en de huidige systeemconfiguratie. Sommige woningen hebben bijvoorbeeld mogelijk geen toegang tot aardgas, waardoor een airconditioner en oveninstallatie een duurder alternatief zijn voor een warmtepompsysteem. Als alternatief kunnen woningen die niet zijn bedraad voor de aanvullende verwarming in verband met een warmtepompsysteem extra kosten met zich meebrengen.

Uw dealer is een uitstekende bron om te bepalen welk systeem (en) het beste zijn voor uw huis en kan u helpen deze installatiekosten verder uit te leggen. ENERGIE-EFFICIËNTIE Onder ideale omstandigheden kan een warmtepomp 300 procent meer energie overbrengen dan hij verbruikt. Daarentegen is een hoogrenderende gasoven ongeveer 95 procent efficiënt. Warmtepompen worden aangedreven door elektriciteit, zodat u aanzienlijk kunt besparen op het brandstofverbruik.

Het is meer dan 100 procent efficiënt in verschillende gematigde klimaten en kan zowel als verwarming als airconditioner dienen. Warmtepompen bieden een energiezuinig alternatief voor ovens en airconditioners voor alle klimaten. Net als uw koelkast gebruiken warmtepompen elektriciteit om warmte van een koele ruimte naar een warme ruimte over te brengen, waardoor de koele ruimte koeler en de warme ruimte warmer wordt. Tijdens het stookseizoen verplaatsen warmtepompen warmte van het koele buitenleven naar uw warme huis.

Tijdens het koelseizoen verplaatsen warmtepompen de warmte van uw huis naar buiten. Omdat ze warmte overbrengen in plaats van warmte te genereren, kunnen warmtepompen efficiënt comfortabele temperaturen voor uw huis bieden. Wanneer je die elektriciteit in een warmtepomp gebruikt, krijg je ongeveer drie keer zoveel warmte als gebruikte elektrische energie. Dat brengt de netto-efficiëntie terug naar het bereik van 90 tot 100 procent.

En dat is ongeveer hetzelfde als een hoogrendementsoven. Wat is er gebeurd met warmtepompen die „meer dan twee keer zo efficiënt „waren?. In de afgelopen jaren is de luchtbronwarmtepomptechnologie echter geavanceerd, zodat het nu een legitiem alternatief voor ruimteverwarming biedt in koudere regio's. Ik keek naar een show over Duitse verwarming en dit ene huishouden had drie soorten warmte, waarvan er twee werden gesubsidieerd door verschillende energie-efficiëntieprogramma's.

De seizoenskosten van een warmtepomp zijn gewoon het gewogen gemiddelde van de warmtepomp en elektrische strips, waarbij de aanvullende fractie als wegingsfactor wordt gebruikt. Ja, gas is drie keer zo efficiënt als verwarming met elektrische weerstandswarmte, maar dat geldt niet voor warmtepompen. In tegenstelling tot de hete en droge lucht van een oven, circuleren warmtepompen lucht die van nature vochtig is, zodat ze je huid niet zoveel uitdrogen als de hitte van een oven. Ovens doen het beter in klimaten bij koud weer omdat ze niet afhankelijk zijn van de buitentemperaturen om te zetten in warmte.

Er zijn aanvullende systemen beschikbaar om samen te werken met uw warmtepomp en op de koudste dagen in te schakelen. Met een mini-split kunt u genieten van de voordelen van een kanaalloos systeem zonder de risico's van externe verwarmingsbronnen. Ik denk niet dat het het efficiëntie-argument verandert, maar het versterkt wel de zaak voor warmtepompen op basis van koolstofemissies. Dat is waar veel mensen om geven, en het vergelijken van de bedrijfskosten van een oven met die van een warmtepomp is niet eenvoudig.

Leave Message

Required fields are marked *