Wat is een betere warmtepomp of verwarming?

Warmtepompen zijn het meest energiezuinig in de meeste klimaten van het land. In vergelijking met elektrische weerstandsverwarmers kunnen ze zelfs uw energieverbruik tot 50% verminderen. INSTALLATIEKOSTENDe totale installatiekosten van uw oven, warmtepomp of dubbel brandstofsysteem zijn sterk afhankelijk van de compatibiliteit van uw huis en de huidige systeemconfiguratie. Sommige huizen hebben bijvoorbeeld mogelijk geen toegang tot aardgas, waardoor een airconditioner en oveninstallatie een duurder alternatief zijn voor een warmtepompsysteem.

Als alternatief kunnen woningen die niet zijn bedraad voor de aanvullende verwarming in verband met een warmtepompsysteem extra kosten met zich meebrengen. Uw dealer is een uitstekende bron om te bepalen welk systeem (en) het beste zijn voor uw huis en kan u helpen deze installatiekosten verder uit te leggen. ENERGIE-EFFICIËNTIE Onder ideale omstandigheden kan een warmtepomp 300 procent meer energie overbrengen dan hij verbruikt. Daarentegen is een hoogrenderende gasoven ongeveer 95 procent efficiënt.

Warmtepompen worden aangedreven door elektriciteit, zodat u aanzienlijk kunt besparen op het brandstofverbruik. Het is meer dan 100 procent efficiënt in verschillende gematigde klimaten en kan zowel als verwarming als airconditioner dienen. Om warmte op te wekken, verbranden ovens olie of gas, terwijl warmtepompen op elektriciteit werken, warmte uit buitenlucht halen, zelfs koude lucht en deze naar binnen overbrengen. Vanwege de manier waarop ze werken, produceren warmtepompen minder warmte dan ovens en werken ze het beste in warmere klimaten (zones 1-3 op de U, S.

Ministerie van Energie (klimaatzone kaart). Een warmtepomp is misschien wel de betere optie als je in een mild klimaat leeft. In die situatie kan een warmtepomp warmte naar uw huis overbrengen in plaats van nieuwe warmte te genereren, en het is energiezuiniger dan een oven in die situaties. Warmtepompen bieden een energiezuinig alternatief voor ovens en airconditioners voor alle klimaten.

Net als uw koelkast gebruiken warmtepompen elektriciteit om warmte van een koele ruimte naar een warme ruimte over te brengen, waardoor de koele ruimte koeler en de warme ruimte warmer wordt. Tijdens het stookseizoen verplaatsen warmtepompen warmte van het koele buitenleven naar uw warme huis. Tijdens het koelseizoen verplaatsen warmtepompen warmte van uw huis naar buiten. Omdat ze warmte overdragen in plaats van warmte te genereren, kunnen warmtepompen efficiënt comfortabele temperaturen voor uw huis bieden.

Een ding om op te merken is dat warmtepompen geen warmte creëren - ze verplaatsen het gewoon van het ene gebied naar het andere. Een oven creëert warmte die door een huis wordt verdeeld, maar een warmtepomp absorbeert warmte-energie van de buitenlucht (zelfs bij koude temperaturen) en brengt deze over naar de binnenlucht. In de koelmodus zijn een warmtepomp en een airconditioner functioneel identiek, absorberen ze warmte uit de binnenlucht en geven deze af via de buitenunit. Warmtepompen, die ook een gemiddelde levensduur van 15 jaar hebben, bestaan al meer een eeuw, maar werden pas in de jaren zeventig populaire ovenalternatieven.

Als gevolg hiervan zal een oven die zijn eigen warmte genereert efficiënter presteren bij dat soort weer. En beide komen vaker voor in zuidelijke staten, waar de winters milder zijn en verwarmingsbehoeften een achterbank innemen voor koeling. Je weet dat de winter eraan komt wanneer alle grote kistenwinkels planken beginnen te vullen met ruimteverwarmingstoestellen. Een van de eerste vragen die huiseigenaren waarschijnlijk zullen stellen bij het vergelijken van een warmtepomp en een oven, is wat meer kost.

Typische warmtepompsystemen voor woningen omvatten een buitenunit en een binnenunit die worden aanbevolen om jaarlijks te worden gereinigd en geïnspecteerd. Zowel warmtepompen als ovens vereisen directe bedrading naar het elektrische hoofdpaneel van een huis, en de meeste lokale bouwvoorschriften vereisen dat een professionele HVAC-technicus een gasleiding op een oven aansluit. Een traditionele gas- of elektrische oven gaat ongeveer 15 jaar mee, maar voordat u een nieuwe koopt, moet u overwegen of een warmtepomp een betere keuze zou zijn. Ovens bieden meer vermogen om uw huis te verwarmen tijdens zwaardere, koudere winterse omstandigheden en zijn daarom beter geschikt op noordelijke locaties.

In sommige gevallen kunnen kleine ruimteverwarmingstoestellen goedkoper zijn om te gebruiken als u maar één kamer wilt verwarmen of voor korte tijd wilt gebruiken. Bij olie-ovens moet u rekening houden met de installatiekosten - een warmtepomp vereist zowel een buitenunit als een luchtbehandelaar. Of een geothermische warmtepomp voor u geschikt is, hangt af van de grootte van uw kavel, de ondergrond en het landschap. Het beste scenario voor het gebruik van een luchtbronwarmtepomp om een verwarmingssysteem met geforceerde lucht te leveren, is een warm of mild klimaat waar de wintertemperaturen boven het vriespunt blijven.

De warmteoverdrachtsvloeistof zorgt voor wat warmteopslag, waardoor de verwarmer minder kan fietsen en een constantere warmtebron kan bieden. .

Leave Message

Required fields are marked *