Is een warmtepomp beter dan een elektrische verwarming?

Warmtepompen zijn het meest energiezuinig in de meeste klimaten van het land. In vergelijking met elektrische weerstandsverwarmers kunnen ze zelfs uw energieverbruik tot 50% verminderen. De elektrische verwarmer verbruikt meer energie om thermische energie op te wekken dan de warmtepomp. Dit toont aan dat het installeren van een warmtepompsysteem meer dan 50% kostenvoordelen oplevert ten opzichte van elektrische kachels.

De warmtepomp wint deze ronde. In één uur gebruik zal een ruimteverwarmer van 1.500 watt 1,5 kWhs elektriciteit gebruiken en tegelijkertijd 5.120 BTU's warmte creëren. Ter vergelijking: een warmtepomp van 3 ton zal ongeveer 3 kWhs energie gebruiken om een uur te werken terwijl 36.000 BTU's worden gecreëerd. Dus voor de hoeveelheid energie die wordt gebruikt om twee ruimteverwarmingstoestellen gedurende een uur te laten werken, kunt u een centrale warmtepomp gebruiken die groot genoeg is om een 1.800 m² te verwarmen.

Om warmte op te wekken, verbranden ovens olie of gas, terwijl warmtepompen op elektriciteit werken, warmte uit buitenlucht halen, zelfs koude lucht en deze naar binnen overbrengen. Vanwege de manier waarop ze werken, produceren warmtepompen minder warmte dan ovens en werken ze het beste in warmere klimaten (zones 1-3 op de U, S. Ministerie van Energie (klimaatzone kaart). INSTALLATIEKOSTENDe totale installatiekosten van uw oven, warmtepomp of dubbel brandstofsysteem zijn sterk afhankelijk van de compatibiliteit van uw huis en de huidige systeemconfiguratie.

Sommige huizen hebben bijvoorbeeld mogelijk geen toegang tot aardgas, waardoor een airconditioner en oveninstallatie een duurder alternatief zijn voor een warmtepompsysteem. Als alternatief kunnen woningen die niet zijn bedraad voor de aanvullende verwarming in verband met een warmtepompsysteem extra kosten met zich meebrengen. Uw dealer is een uitstekende bron om te bepalen welk systeem (en) het beste zijn voor uw huis en kan u helpen deze installatiekosten verder uit te leggen. ENERGIE-EFFICIËNTIE Onder ideale omstandigheden kan een warmtepomp 300 procent meer energie overbrengen dan hij verbruikt.

Daarentegen is een hoogrenderende gasoven ongeveer 95 procent efficiënt. Warmtepompen worden aangedreven door elektriciteit, zodat u aanzienlijk kunt besparen op het brandstofverbruik. Het is meer dan 100 procent efficiënt in verschillende gematigde klimaten en kan zowel als verwarming als airconditioner dienen. Warmtepompen bieden een energiezuinig alternatief voor ovens en airconditioners voor alle klimaten.

Net als uw koelkast gebruiken warmtepompen elektriciteit om warmte van een koele ruimte naar een warme ruimte over te brengen, waardoor de koele ruimte koeler en de warme ruimte warmer wordt. Tijdens het stookseizoen verplaatsen warmtepompen warmte van het koele buitenleven naar uw warme huis. Tijdens het koelseizoen verplaatsen warmtepompen warmte van uw huis naar buiten. Omdat ze warmte overdragen in plaats van warmte te genereren, kunnen warmtepompen efficiënt comfortabele temperaturen voor uw huis bieden.

Veel andere kanaalloze systemen maken gebruik van een externe verwarmingsbron, zoals waterverwarmingstoestellen of ruimteverwarmingstoestellen die kerosine of propaan gebruiken. Begrijpen dat elke behoefte aan huis en huiseigenaar anders is, zijn er enkele algemene aanbevelingen die u kunnen helpen beslissen welke verwarmingsbron geschikt voor u is. Een warmtepomp gebruikt een elektrische compressor en ventilatoren om warmte van de ene plaats naar de andere te verplaatsen tijdens de koelcyclus. Dit maakt eigenaren van een nieuwe warmtepomp vaak zorgen totdat ze beseffen dat het geluid geen symptoom is dat er iets mis is.

Hoewel ze meer kosten om te installeren, hebben geothermische warmtepompen lage bedrijfskosten omdat ze profiteren van relatief constante grond- of watertemperaturen. Elektrische verwarming kan een snelle opstart bieden als het verwarmingssysteem is ontworpen voor opstartbelasting en werkt met intermitterende belastingsfactoren. Een andere vooruitgang in warmtepomptechnologie is de scrollcompressor, die bestaat uit twee spiraalvormige rollen. In tegenstelling tot de hete en droge lucht van een oven, circuleren warmtepompen lucht die van nature vochtig is - zodat ze je huid niet zoveel uitdrogen als de hitte van een oven.

De warmtepomp van vandaag kan uw elektriciteitsverbruik voor verwarming met ongeveer 50% verminderen in vergelijking met elektrische weerstandsverwarming zoals ovens en plintverwarmers. Geothermische warmtepompen (grondbron of waterbron) bereiken een hogere efficiëntie door warmte over te dragen tussen uw huis en de grond of een nabijgelegen waterbron. Elektrische weerstandswarmte kan worden geleverd door gecentraliseerde elektrische ovens met geforceerde lucht of door verwarmingstoestellen in elke kamer. Het handhaven van een comfortabele binnentemperatuur is het hele jaar door een prioriteit voor huiseigenaren, maar in de winter zult u zich ongetwijfeld nog meer bewust zijn van hoe goed uw verwarmingssysteem werkt en waarmee u het moet vervangen als het wordt uitgegeven.

De verwarmings- en koelingsexperts van Home Comfort Experts hebben uitgebreide ervaring met het inspecteren, repareren en installeren van verwarmings- en koelsystemen. Zoneregelsystemen, vaak te vinden in grotere huizen, gebruiken automatische dempers om de warmtepomp verschillende kamers op verschillende temperaturen te laten houden. Sommige modellen warmtepompen zijn uitgerust met motoren met variabele snelheid of dubbele snelheid op hun binnenventilatoren (blowers), buitenventilatoren of beide. .

Leave Message

Required fields are marked *