Wat is het nadeel van warmtepompen?

Een van de grootste voordelen van een elektrische warmtepomp is vochtigheidsregeling; in de zomer ontvochtigt uw warmtepomp de lucht zonder problemen. Evenzo droogt de warmtepomp de lucht niet uit bij verwarming zoals traditionele gasverwarmers dat doen. In de winter hoef je waarschijnlijk geen luchtbevochtiger te gebruiken. warmtepompen zijn energiezuinige alternatieven voor AC's en ovens, maar zelfs deze systemen hebben hun eigen nadelen.

Warmtepompen hebben hoge kosten vooraf, sommige typen hebben een ingewikkeld installatieproces en veel units worden minder efficiënt naarmate de temperaturen dalen. Hoewel een warmtepomp u in het begin een klein fortuin kan kosten, helpt het systeem u in de toekomst tot 50% te besparen op uw energierekening. Een warmtepomp werkt optimaal wanneer de buitentemperaturen hoger zijn dan 40 F. Wanneer de temperatuur daalt, stoppen de units niet met werken, maar worden ze minder efficiënt en hebben ze veel meer energie nodig om te werken.

Bovendien kunnen warmtepompen bij lage temperaturen vrij vaak in de ontdooimodus gaan. Tijdens deze cyclus staat de hulpwarmte centraal en dit vermindert de algehele efficiëntie met ongeveer 10%. Als u een luchtbronwarmtepomp heeft en in een gebied woont waar de temperaturen de neiging hebben om onder de 40 F te dalen, is het raadzaam om een back-upverwarmingsoptie te bedenken. Meestal besluiten huiseigenaren om voor gasovens te gaan.

Gelukkig verandert de warmtepomptechnologie. Tegenwoordig waren fabrikanten in staat om eenheden te maken die goed presteren, zelfs als de temperaturen onder -10 F dalen. Luchtbronwarmtepompen zijn doorgaans luidruchtiger dan grondbroneenheden. Het geluidsniveau van een dergelijk systeem kan tussen de 40 en 60 decibel liggen.

Hoewel warmtepompen elektriciteit verbruiken, zal het installeren van een dergelijk verwarmingssysteem de hoeveelheid koolstofemissies drastisch verminderen, aangezien warmtepompen een efficiëntie hebben van ongeveer 400%. Hulpwarmte kost tot 50% meer dan warmteoverdracht en vereist natuurlijk meer elektriciteit. Hoeveel kost dit schijnbaar perfecte product? Een luchtbronwarmtepomp van goede kwaliteit kost gemiddeld £4.000 £5.000 (afhankelijk van het outputbereik), maar installatiekosten van luchtbronwarmtepomp kunnen de prijs aanzienlijk verhogen. Om te installeren zou u verwachten nog eens £3.000 £10.000 te betalen, afhankelijk van de complexiteit van de baan, bestaande infrastructuur en de grootte van het onroerend goed.

In vergelijking met de gemiddelde kosten van een biomassaketel (£15.000 - £20.000), of een grondbronwarmtepomp voor £14.000-£20.000, is er een aanzienlijke besparing. Deze bedrijfskosten worden verder verlaagd wanneer een huiseigenaar deel uitmaakt van de Renewable Heat Incentives Scheme van de overheid, die voor verwarming van luchtbronnen 10,71 uur per kW terugbetaalt. In de loop van de 7 jaar komt dit neer op een aanzienlijke hulp bij de betaling en gedurende de hele levensduur betaalt u zeker minder dan zijn tegenhanger gasketel. Helaas zijn de kosten vooraf waarschijnlijk het belangrijkste nadeel van warmtepompen van luchtbronnen.

De meeste mensen hebben of voelen zich gewoon niet in staat om de grotere kosten vooraf te betalen. De verwarmingskosten van luchtbronnen worden grotendeels gedomineerd door de kosten van de installatie van de warmtepomp met luchtbron. Omdat hernieuwbare technologie nog steeds een vrij nieuwe industrie is, weten minder mensen hoe ze het moeten doen in vergelijking met hun alternatieven voor fossiele brandstoffen. We zouden echter nog steeds beweren dat algemene ASHP's goedkoper werken.

Het is een feit dat als je bedenkt hoeveel een luchtbronwarmtepomp in totaal kost, je gewoon een paar jaar hoeft te wachten om je investering terug te verdienen. Daarom zijn vaak grotere radiatoren nodig, wat extra kosten zijn bij de installatie waarmee rekening moet worden gehouden. Deze langzame en gestage aanpak wordt uiteindelijk kosteneffectiever dan constant de verwarming aanwakkeren zoals we eraan gewend zijn geraakt. Dat gezegd hebbende, voor woningen die al zijn aangesloten op een hoofdlevering van gas voor lagere prijzen, vindt u het misschien goedkoper om daar bij te blijven.

Door te profiteren van de stimulans voor hernieuwbare warmte, dekt u uiteindelijk de kosten van de eerste installatie. De meeste mensen zijn gewend om hun verwarmingssystemen in een kast te zien weggestopt en niet aan de buitenkant van hun huis. Ook wel de geforceerde warmeluchtdistributie-eenheid met kanalen genoemd, gebruikt een oven olie of gas om warmte te genereren. Als u geïnteresseerd bent in investeren in een warmtepomp voor uw huis of bedrijf, dan wilt u meer weten over de verschillende voor- en nadelen die eraan verbonden zijn.

Dat gezegd hebbende, is het niet ideaal om een ketel te vervangen door een warmtepomp in het geval van bestaande centrale verwarming. Warmtepompen zijn ook zeer efficiënte eenheden die de hoeveelheid koolstofemissies die ze vrijgeven aanzienlijk wordt verminderd. Als uw gebied gevoelig is voor ijskoud weer, is het raadzaam om back-upverwarmingsapparatuur te installeren. Nu de winter voor de deur staat, is dit het moment om er zeker van te zijn dat uw verwarmingssysteem in goede staat verkeert.

Een van de beste voordelen van het installeren van een warmtepompsysteem is dat het zowel een verwarmings- als koelfunctie heeft. We bieden betrouwbare HVAC-diensten aan huizen in Pennsylvania, zoals ovenreparatie, warmtepompinstallatie en afstelling van airconditioning. Een algemene aanbeveling is om te voorkomen dat extreme jaarlijkse temperaturen worden gebruikt bij het selecteren van de omgevingsontwerpconditie en ook om te voorkomen dat de instelpunten voor verwarming en koeling binnenshuis worden overdrijft. Hoewel veel elektrische kachels de elektriciteit die ze rechtstreeks aandrijft omzetten in warmte, werkt een elektrische warmtepomp niet op deze manier.

Gelukkig kunnen warmtepompen ook werken aan de elektriciteit die afkomstig is van hernieuwbare energiebronnen (zoals de wind en de zon bijvoorbeeld). Over het algemeen zullen de bedrijfskosten hiervoor lager zijn dan bij andere systemen, waarbij de belangrijkste verschillen worden gezien zodra u overschakelt van uw huidige verwarmingsmethode. Moderne warmtepompen gebruiken koelmiddelvloeistoffen die relatief veilig zijn en het gebruik van dergelijke stoffen wordt zorgvuldig geregeld. .

Leave Message

Required fields are marked *