Wat is de levensduur van een warmtepomp?

De levensverwachting van een warmtepomp hangt af van verschillende factoren, zoals het type warmtepomp, uw locatie en hoe goed de warmtepomp wordt onderhouden.

warmtepompen

gaan normaal gesproken gemiddeld 15 jaar mee, hoewel sommige na tien jaar kunnen verslijten. Sommige van de nieuwere eenheden die tegenwoordig worden vervaardigd, kunnen iets langer meegaan. Over het algemeen is de gemiddelde levensduur van een warmtepomp 10 tot 15 jaar.

Hoe lang uw warmtepomp meegaat, hangt uiteindelijk af van hoe vaak u het systeem gebruikt en of het regelmatig onderhoud krijgt. De levensverwachting van de warmtepomp duurt normaal gesproken ongeveer 15 jaar. In werkelijkheid hangt de levensverwachting af van verschillende factoren. Variabelen zijn onder meer uw locatie, het onderhoudsniveau en het type warmtepomp dat u heeft.

Sommige warmtepompen gaan maar 10 jaar mee. Nieuwere eenheden die momenteel worden geproduceerd, gaan meestal langer mee vanwege technologische ontwikkelingen. Dus, hoe lang moet een warmtepomp meegaan? Een warmtepompsysteem gaat ongeveer 15 jaar mee. De levensduur van een warmtepomp hangt grotendeels af van hoe goed het warmtepompsysteem wordt onderhouden, het klimaat en de locatie.

Een goed onderhouden warmtepomp kan 20-25 jaar meegaan. In kustklimaten kan een warmtepomp maar ongeveer 10 jaar meegaan. Laten we eerst eens kijken naar warmtepompen met luchtbronnen. Een luchtbronwarmtepomp gaat gemiddeld ongeveer 10-12 jaar mee.

Luchtbronpompen zonder luchtkanalen hebben ongeveer dezelfde levensduur als luchtbronsystemen met luchtkanalen. Een gloednieuwe, goed onderhouden luchtbronpomp kan zelfs meer dan 15 jaar meegaan. Dat wil zeggen, als het een van de warmtepompen in San Marcos is. San Marcos, zie je, ligt ver genoeg van de kust dat het zoutgehalte in de lucht waarschijnlijk geen problemen zal veroorzaken.

In de buurt van de kust kan zout echter in het systeem terechtkomen en slijtage bevorderen. Warmtepompen van kustluchtbronnen gaan mogelijk maar ongeveer 7 jaar mee - als dat zo is. Geothermische en waterbronwarmtepompen daarentegen zijn gebouwd om zeer lang mee te gaan. Ze gebruiken een systeem van ondergrondse (of onderwater) leidingen in wat bekend staat als een lus om warmte over te brengen.

Deze lussen kunnen 50+ jaar meegaan, volgens het ministerie van Energie. Ze zijn ook het duurste onderdeel om te installeren. Het is onwaarschijnlijk dat je meer dan eens in je leven een lus hoeft te installeren. Ze vereisen ook vrijwel nooit reparaties.

De binnencomponenten van geothermische en waterbronsystemen gaan echter minder lang mee. Die hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer 24 jaar en hebben meer kans op reparaties. Hybride systemen zullen natuurlijk vaker moeten worden gerepareerd of vervangen dan geothermische of waterbronsystemen, omdat hun luchtbroncomponenten nog steeds een levensduur hebben van ongeveer 15 jaar. Er zijn verschillende soorten warmtepompen, maar ze werken allemaal volgens hetzelfde fundamentele principe - door warmte te verplaatsen.

Dat is heel logisch - luchtbronwarmtepompen werken immers precies zoals airconditioners in de zomer. Warmtepompen produceren over het algemeen enkele geluiden bij het opstarten of uitschakelen, bij het overschakelen naar de ontdooimodus of zelfs een constant zoemen tijdens bedrijf. Als u zich in een kustgebied bevindt, is het mogelijk dat de levensduur van uw warmtepomp wordt verkort. Maar omdat ze twee keer zoveel werken als een oven of airconditioner die alleen voor verwarming of koeling zorgt, kan dit leiden tot problemen zoals een kortere levensduur.

De levensverwachting van warmtepompen is aanzienlijk langer dan de meeste olie-, gas- of elektrische verwarmingssystemen. Natuurlijk is een energie-audit nodig om na te gaan of uw warmtepomp de reden is voor de piek in energiekosten. Dit betekent dat warmtepompen geen warmte produceren zoals een oven dat doet - ze verplaatsen deze gewoon van de ene plaats naar de andere. Een goede warmtepomp gaat ongeveer 20 jaar mee en geeft ten minste 15 jaar dienst nadat de terugverdientijd is bereikt.

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om de prestaties van uw warmtepomp te verbeteren zonder een technicus. Voordat u een beslissing neemt, wilt u echter weten wat de gemiddelde levensduur van een warmtepomp is en hoe dat aantal zich verhoudt tot de levensduur van andere HVAC-opties. Als je er een hebt geïnstalleerd in je huis in Seattle, vraag je je misschien af hoe lang de warmtepomp meegaat. Het team van Edwards Royal Comfort wil dat u veilig en comfortabel in uw huis blijft zonder de extra stress van het ontcijferen van hoe u uw nieuwe verwarmings- en koelapparatuur kunt betalen.

Als uw warmtepomp de boosdoener is, werk dan eerst aan het grondig onderhoud van het apparaat, nadat u al uw bases hebt afgedekt, maar de hoge rekeningen blijven komen, dan is uw warmtepomp misschien gewoon te oud om nog efficiënter te werken. .

Leave Message

Required fields are marked *