Is een warmtepomp duurder in gebruik?

Een warmtepomp verbruikt veel minder elektriciteit om te werken dan een elektrische oven, waardoor het minder duur is om te werken. Afhankelijk van de lokale prijzen voor gas en elektriciteit, kan een warmtepomp zelfs minder kosten om te draaien dan een gasoven.

warmtepompen

zijn in de meeste gevallen tot 300% efficiënter dan een oven. Een tabel van deze verschillen met voor- en nadelen voor ovens en warmtepompen vindt u verderop netjes samengevat.

Waar u echter wel rekening mee moet houden, is dat de energie-efficiëntie van nieuwe ovens en warmtepompen stijgt. Een warmtepomp werkt meer als een koelkast, die energie uit de lucht in de koelkast haalt en die energie in de kamer dumpt, waardoor de binnenkoeler achterblijft. Een traditionele gas- of elektrische oven gaat ongeveer 15 jaar mee, maar voordat u een nieuwe koopt, moet u overwegen of een warmtepomp een betere keuze zou zijn. Het handhaven van een comfortabele binnentemperatuur is het hele jaar door een prioriteit voor huiseigenaren, maar in de winter zult u zich ongetwijfeld nog meer bewust zijn van hoe goed uw verwarmingssysteem werkt en waarmee u het moet vervangen als het wordt uitgegeven.

Als je in zones 4 tot en met 7 woont en je wilt een warmtepomp installeren, heb je een geothermisch model nodig. Verschillende modellen warmtepompen hebben verschillende classificaties voor hoe koud het kan zijn voordat ze niet meer effectief zijn. Verwarmings- en koelsystemen op gas kunnen minder efficiënt zijn dan andere warmtepomptypen omdat ze toegang tot aardgas vereisen, wat leidt tot dure jaarlijkse energiekosten. Hier kunt u inschatten hoeveel het kost om een warmtepomp en een oven per uur te laten werken (bij 100% uitvoercapaciteit).

Omdat warmtepompen warmte uit de buitenlucht halen, hoe warmer de buitenlucht, hoe meer warmte ze leveren. Het compressorgedeelte van een warmtepomp, die zich buiten maar dicht bij het huis bevindt op dezelfde manier als een airconditioner, vereist een minimale speling van 24 inch rond de buitenunit. Via een omkeerklep kunnen ze zowel koele als warme lucht produceren om het huis een comfortabele temperatuur te geven, die zowel als verwarming- als airconditioningsysteem fungeert. Warmtepompen, die ook een gemiddelde levensduur van 15 jaar hebben, bestaan al meer dan een eeuw, maar werden pas in de jaren zeventig populaire ovenalternatieven.

Leave Message

Required fields are marked *