Wat is het grootste nadeel van een warmtepompsysteem?

Warmtepompen zijn energiezuinige alternatieven voor AC's en ovens, maar zelfs deze systemen hebben hun eigen nadelen. warmtepompen hebben hoge kosten vooraf, sommige typen hebben een ingewikkeld installatieproces en veel units worden minder efficiënt naarmate de temperaturen dalen. Het grootste nadeel van een oven ten opzichte van een warmtepomp is dat deze uw huis niet kan koelen. Het kan alleen verwarmde lucht afgeven.

Daarom moet u een airconditioner in uw huis installeren die u tijdens de hete zomermaanden kunt gebruiken. Wanneer de energierekening begint te stijgen, vragen de meesten van ons zich af of er een alternatief is. Het onderzoeken van hernieuwbare energie als verwarmingsbron is de noodzakelijke stap geworden voor huiseigenaren, niet in de laatste plaats omdat we weten dat gas en elektriciteit uit fossiele brandstoffen binnenkort tot het verleden zullen behoren. Overstappen naar groene technologieën zoals een luchtbronwarmtepomp is vaak een goed idee voor diegenen die op zoek zijn naar goedkopere rekeningen en een lagere CO2-voetafdruk, maar zijn ze allemaal gekraakt om te zijn? Zoals bij alles is het belangrijk om een uitgebalanceerde blik te werpen voordat u koopt, dus laten we eens kijken naar de nadelen van luchtbronwarmtepompen.

Luchtbronwarmtepompen zijn echt een geniale slag die goed past in de futuristische visies van onze kindertijd. Een doos die niet veel groter is dan een grote fauteuil, zit effectief aan de zijkant van uw eigendom en transformeert op magische wijze koude buitenlucht in warm water, dat uw radiatoren en door uw vloerverwarmingssysteem vult. In staat om luchttemperaturen zo laag als min 20 graden om te zetten en direct warm water naar een huis te produceren of op te slaan voor later gebruik, werken ze ook omgekeerd. Verbazingwekkend genoeg kunnen ze zelfs koele lucht produceren die lijkt op een airconditioningunit in de zomermaanden.

Sommige mensen zetten ze zelfs aan hun zwembaden om ze te gebruiken om het water daar te verwarmen. Luchtbronwarmtepompen kunnen in slechts een paar dagen worden geïnstalleerd en kunnen tot 20 jaar meegaan. Ze vereisen minimaal onderhoud, moeten om de paar maanden worden schoongemaakt en een jaarlijkse service. Misschien wel het beste van alles zijn de eco-referenties van deze indrukwekkende kit.

Een luchtbronwarmtepomp kan passen bij het hele repertoire van een traditionele gasboiler, maar doet dit met minimale elektriciteit en weinig schade aan het milieu. Het is niet nodig om brandstof op te slaan, omdat het gewoon niet op fossiele brandstoffen werkt. Door een luchtbronwarmtepomp te installeren en deze vervolgens van stroom te voorzien van elektriciteit uit andere hernieuwbare bronnen, zoals zonnepanelen op uw dak, kunt u volledig koolstofneutraal gaan. Misschien wel de meest verbluffende factor over de warmtepomp van de luchtbron is dat de overheid u tot 7 jaar elke maand in termijnen zal terugbetalen als onderdeel van een stimuleringsregeling om het VK op hernieuwbare energiebronnen te krijgen.

Hoewel dit klinkt als iets dat je in een Harry Potter-film zou vinden, bevat de realiteit van dit lucht-waterverwarmingssysteem slimme technische engineering. Hoe een warmtepomp werkt, is de definitie van efficiëntie. Er zijn twee belangrijke soorten warmtepompen: 'Air-to-Water' of 'Air-to-Air'. Een waterwarmtepomp is waar warmte uit de lucht warmte genereert voor water, die vervolgens rond traditionele verwarmingssystemen zoals radiatoren en vloerverwarming wordt geduwd.

Omdat vloerverwarming beter werkt met lagere watertemperaturen dan radiatoren (ca. Lucht naar watersystemen werken door de lucht van buitenaf in het lichaam te zuigen. Deze lucht wordt gebruikt om een vloeibaar koelmiddel te verwarmen, vergelijkbaar met de manier waarop een koelkast werkt, maar omgekeerd. De gecomprimeerde (nu verwarmde) vloeistof geeft zijn opgeslagen warmte af en kan door het huis worden overgedragen door de normale verwarmingssystemen zoals radiatoren en vloerverwarming.

Ten slotte gaat overtollige warmte naar het genereren van warm water uit een cilinder. Een dubbele optie in sommige modellen luchtbronwarmtepompen betekent dat het ook mogelijk is om als airconditioningsysteem te gebruiken. Warme zomerlucht kan worden omgezet in koel door warmte uit de lucht te absorberen, die vervolgens met behulp van een ventilatorsysteem naar de binnenruimte kan worden teruggeblazen. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat een huis goed geïsoleerd is om ervoor te zorgen dat u het beste uit een luchtbronwarmtepomp haalt.

Dit is grotendeels om ervoor te zorgen dat eventuele warmte in het pand wordt opgenomen en dat de temperaturen consistent kunnen blijven. Hoewel het heel goed mogelijk is om weg te komen met slechts één kleine luchtbronwarmtepomp voor een gemiddeld huis met 3 slaapkamers, is het dimensioneren van luchtbronwarmtepomp een taak die alleen een professionele specialist op het gebied van hernieuwbare energie kan doen. Een warmteverliesrapport is een belangrijk onderdeel van het proces om te leren hoe groot je moet gaan, of zelfs als één luchtbronwarmtepomp voldoende is. In echt grote huizen kan het zijn dat u de gecombineerde inspanningen nodig heeft van twee warmtepompen die in samenhang werken.

Andere factoren zijn onder meer het type warmwatercilinder dat u heeft en het aantal radiatoren. De efficiëntie van de warmtepomp van de luchtbron wordt ook bepaald door het type isolatie en hoeveel ervan u heeft. Hoeveel kost dit schijnbaar perfecte product? Welnu, het goede nieuws is dat van alle beschikbare verwarmingssystemen voor hernieuwbare energie die u in uw huis kunt installeren, luchtbronpompen absoluut de meest betaalbare optie zijn. Een luchtbronwarmtepomp van goede kwaliteit kost gemiddeld £4.000 £5.000 (afhankelijk van het outputbereik), maar installatiekosten van luchtbronwarmtepomp kunnen de prijs aanzienlijk verhogen.

Om te installeren zou u verwachten nog eens £3.000 £10.000 te betalen, afhankelijk van de complexiteit van de baan, bestaande infrastructuur en de grootte van het onroerend goed. In vergelijking met de gemiddelde kosten van een biomassaketel (£15.000 - £20.000), of een grondbronwarmtepomp voor £14.000-£20.000, is er een aanzienlijke besparing. De laatste aankondiging genaamd de 'Future Homes Standard' beschrijft de volledige intentie om alle nieuwbouwwoningen weg te halen van fossiele brandstoffen, waarbij een broodnodige vermindering van de CO2-uitstoot voor het VK wordt aangepakt om zijn CO2 2050-doelstellingen te halen, dus met de groei van de industrie wordt volledig verwacht dat luchtbron de prijs van de warmtepomp zal sterk dalen, samen met andere hernieuwbare technologieën. Wanneer ze correct worden geïnstalleerd door experts (zoals hier op Green Square), zijn luchtbronwarmtepompen zeker goedkoper dan welke olie- of LPG-ketels dan ook.

Coëfficiënt van prestaties (COP) is een manier om te bepalen hoeveel energieproductie het resultaat is van een input van energie. Wanneer een luchtbronwarmtepomp 1 kW elektriciteit gebruikt om te werken, heeft deze een COP van 3 kW. De 3kW is thermische energie (warmte). Deze verhoudingen veranderen afhankelijk van de luchttemperatuur en ook de temperatuur van het water dat de warmtepomp probeert te produceren.

Omdat het door de seizoenen heen fluctueert, wordt in de loop van een jaar een gemiddelde COP uitgewerkt, bekend als SCOP (Seasonal Coëfficiënt van Prestaties). Deze bedrijfskosten worden verder verlaagd wanneer een huiseigenaar deel uitmaakt van de Renewable Heat Incentives Scheme van de overheid, die voor verwarming van luchtbronnen 10,71 uur per kW terugbetaalt. In de loop van de 7 jaar komt dit neer op een aanzienlijke hulp bij de betaling en gedurende de hele levensduur betaalt u zeker minder dan zijn tegenhanger gasketel. Net zoals luchtbronwarmtepompen geweldig zijn, is niets perfect.

Zoals we weten, zijn luchtbronverwarmingssystemen er in twee formaten: het lucht-water-verwarmingssysteem en het lucht-luchtverwarmingssysteem. Helaas zijn de kosten vooraf waarschijnlijk het belangrijkste nadeel van warmtepompen van luchtbronnen. De meeste mensen hebben of voelen zich gewoon niet in staat om de grotere kosten vooraf te betalen. De verwarmingskosten van luchtbronnen worden grotendeels gedomineerd door de kosten van de installatie van de warmtepomp met luchtbron.

Omdat hernieuwbare technologie nog steeds een vrij nieuwe industrie is, weten minder mensen hoe ze het moeten doen in vergelijking met hun alternatieven voor fossiele brandstoffen. We zouden echter nog steeds beweren dat algemene ASHP's goedkoper werken. Het is een feit dat als je bedenkt hoeveel een luchtbronwarmtepomp in totaal kost, je gewoon een paar jaar hoeft te wachten om je investering terug te verdienen. Een belangrijk nadeel van luchtbronwarmtepompen is dat ze simpelweg niet hetzelfde niveau van warmte leveren dat sommige huiseigenaren gewend zijn.

Hoewel dit slecht klinkt, betekent dit simpelweg dat dit een verwarmingssysteem is dat het meest geschikt is voor vloerverwarming en radiatoren. Daarom zijn vaak grotere radiatoren nodig, wat extra kosten zijn bij de installatie waarmee rekening moet worden gehouden. Deze langzame en gestage aanpak wordt uiteindelijk kosteneffectiever dan constant de verwarming aanwakkeren zoals we eraan gewend zijn geraakt. Dat gezegd hebbende, voor woningen die al zijn aangesloten op een hoofdlevering van gas voor lagere prijzen, vindt u het misschien goedkoper om daar bij te blijven.

Een andere valkuil voor de warmtepomp van de luchtbron is het geluid dat het maakt, wat veel lijkt op een airconditioningunit. De meeste mensen vinden dat door de ASHP zo ver weg te plaatsen van rustige zones van het huis (zoals slaapkamers) het hen gewoon niet stoort, maar als je geluidsgevoelig bent, kan het een ergernis zijn. Gelukkig worden fabrikanten steeds beter, dus nieuwere modellen zijn stiller dan ooit, sommige maken bijna helemaal geen geluid. Dit houdt in dat de installatie zich ten minste een meter van de grens van uw huis bevindt, alleen wordt gebruikt voor verwarming, wordt geïnstalleerd op een geschikt oppervlak zoals de grond of een plat dak (1 meter van de rand), een maximaal volume heeft van.

Dit kan natuurlijk worden gezien als een voordeel van een luchtbronwarmtepomp op een warme dag, maar over het algemeen raden we aan om barbecues en tuinmeubelen uit de buurt van de unit te houden. Het laatste nadeel (als het als één kan worden beschouwd), is het uiterlijk van de luchtbronwarmtepomp, die de neiging heeft om eruit te zien als een airconditioningunit. Ondanks de overeenkomsten in hun naam, zijn warmtepompen met luchtbron en grondbron behoorlijk verschillende wezens. We hebben een uitgebreide gids voor de voor- en nadelen van een luchtbronwarmtepomp versus een grondwarmtepomp die u hier kunt vinden.

Als het gaat om het verwarmingssysteem van de luchtbron, heeft Green Square veel ervaring in bijna alle grote merken. In termen van de beste luchtbronwarmtepompen hangt het echt af van de individuele behoeften van uw eigenschappen. Het grondige onderzoek dat specialisten van Green Square uitvoeren, inclusief een volledig warmteverliesonderzoek, stelt precies vast welke huishoudelijke warmtepompen de juiste zijn. Luchtbronwarmtepompen kunnen binnen 2-4 dagen worden geïnstalleerd.

Ze moeten altijd worden geïnstalleerd door een volledig gekwalificeerde MCS-gecertificeerde technicus. Door te kiezen voor een geverifieerd RECC-geassocieerd bedrijf zoals Green Square, kunt u er volledig zeker van zijn dat de installatie veilig, volledig functioneel en zo efficiënt mogelijk zal zijn. Omdat Green Square een nationaal bedrijf is, weten we dat we installateurs van luchtbronwarmtepompen kunnen leveren op een enorm scala aan locaties in het VK. Om onze installateur van luchtbronwarmtepompen bij mij in de buurt te zien, bezoek onze energiecentrumpagina Door te profiteren van de stimulans voor hernieuwbare warmte, dekt u uiteindelijk de kosten van de eerste installatie.

Een warmtepomp is een veelzijdig systeem dat zowel warme lucht als koude lucht aan uw huis levert. Het wordt vaak buiten geïnstalleerd en gebruikt aardwarmte of warmte-energie uit de omringende lucht om te werken. Warmtepompen zijn een geweldig alternatief voor ovens, afhankelijk van het klimaat waarin u leeft. Om u te helpen bij het kiezen van een nieuw verwarmingssysteem, hebben we een uitgebreide lijst samengesteld met de voor- en nadelen van het installeren van een warmtepompsysteem in uw huis.

Het belangrijkste om te onthouden als het gaat om het installeren van een warmtepomp, is ervoor te zorgen dat deze correct wordt uitgevoerd. Het kan bijvoorbeeld duurder zijn om aan het begin van de winter een warmtepomp aan te schaffen, omdat de vraag naar dit type systeem stijgt. Omdat de pompen wel wat elektriciteit nodig hebben om te werken, kunt u niet volledig off-grid gaan (tenzij u elektriciteit opwekt met een andere methode van hernieuwbare energie zoals zonne-PV). De meeste mensen zijn gewend om hun verwarmingssystemen in een kast te zien weggestopt en niet aan de buitenkant van hun huis.

Dit betekent dat hoewel u in het algemeen minder brandstof verbruikt, de elektriciteitsrekening nog steeds hoog kan zijn vanwege het gebruik van uw warmtepomp bovenop al het andere waarvoor u elektriciteit gebruikt. Omdat ze geen gebruik maken van aardgas, hebben elektrische warmtepompen dit probleem niet en zijn ze over het algemeen veiliger in uw huis dan gasovens. Een voordeel van investeren in een warmtepomp is dat deze is ontworpen om warme en koude lucht in uw huis te verdelen. .

Leave Message

Required fields are marked *