Wat zijn de nadelen van een warmtepomp?

Warmtepompen zijn energiezuinige alternatieven voor AC's en ovens, maar zelfs deze systemen hebben hun eigen nadelen. warmtepompen hebben hoge kosten vooraf, sommige typen hebben een ingewikkeld installatieproces en veel units worden minder efficiënt naarmate de temperaturen dalen. Hoewel een warmtepomp u in het begin een klein fortuin kan kosten, helpt het systeem u in de toekomst tot 50% te besparen op uw energierekening. Een warmtepomp werkt optimaal wanneer de buitentemperaturen hoger zijn dan 40 F.

Wanneer de temperatuur daalt, stoppen de units niet met werken, maar worden ze minder efficiënt en hebben ze veel meer energie nodig om te werken. Bovendien kunnen warmtepompen bij lage temperaturen vrij vaak in de ontdooimodus gaan. Tijdens deze cyclus staat de hulpwarmte centraal en dit vermindert de algehele efficiëntie met ongeveer 10%. Als u een luchtbronwarmtepomp heeft en in een gebied woont waar de temperaturen de neiging hebben om onder de 40 F te dalen, is het raadzaam om een back-upverwarmingsoptie te bedenken.

Meestal besluiten huiseigenaren om voor gasovens te gaan. Gelukkig verandert de warmtepomptechnologie. Tegenwoordig waren fabrikanten in staat om eenheden te maken die goed presteren, zelfs als de temperaturen onder -10 F dalen. Luchtbronwarmtepompen zijn doorgaans luidruchtiger dan grondbroneenheden.

Het geluidsniveau van een dergelijk systeem kan tussen de 40 en 60 decibel liggen. Hoewel warmtepompen elektriciteit verbruiken, zal het installeren van een dergelijk verwarmingssysteem de hoeveelheid koolstofemissies drastisch verminderen, aangezien warmtepompen een efficiëntie hebben van ongeveer 400%. Hulpwarmte kost tot 50% meer dan warmteoverdracht en vereist natuurlijk meer elektriciteit. Helaas hebben warmtepompen ook een flink prijskaartje.

Er zijn ook de extra kosten om een verwarmingsprofessional de unit voor u te laten installeren, omdat het een gecompliceerde eenheid is om te installeren in vergelijking met een oven. Warmtepompen gebruiken ook elektriciteit, dus het kan zijn dat u speciale planningsmachtigingen nodig heeft. Warmtepompen kunnen ijskoud weer niet goed aan en kunnen beschadigd raken. Als uw gebied gevoelig is voor ijskoud weer, is het raadzaam om back-upverwarmingsapparatuur te installeren.

Anders kunt u koude plekken of andere verwarmingsproblemen krijgen tijdens dagen met extreme temperatuurdalingen. Hoeveel kost dit schijnbaar perfecte product? Een luchtbronwarmtepomp van goede kwaliteit kost gemiddeld £4.000 £5.000 (afhankelijk van het outputbereik), maar installatiekosten van luchtbronwarmtepomp kunnen de prijs aanzienlijk verhogen. Om te installeren zou u verwachten nog eens £3.000 £10.000 te betalen, afhankelijk van de complexiteit van de baan, bestaande infrastructuur en de grootte van het onroerend goed. In vergelijking met de gemiddelde kosten van een biomassaketel (£15.000 - £20.000), of een grondbronwarmtepomp voor £14.000-£20.000, is er een aanzienlijke besparing.

Deze bedrijfskosten worden verder verlaagd wanneer een huiseigenaar deel uitmaakt van de Renewable Heat Incentives Scheme van de overheid, die voor verwarming van luchtbronnen 10,71 uur per kW terugbetaalt. In de loop van de 7 jaar komt dit neer op een aanzienlijke hulp bij de betaling en gedurende de hele levensduur betaalt u zeker minder dan zijn tegenhanger gasketel. Helaas zijn de kosten vooraf waarschijnlijk het belangrijkste nadeel van warmtepompen van luchtbronnen. De meeste mensen hebben of voelen zich gewoon niet in staat om de grotere kosten vooraf te betalen.

De verwarmingskosten van luchtbronnen worden grotendeels gedomineerd door de kosten van de installatie van de warmtepomp met luchtbron. Omdat hernieuwbare technologie nog steeds een vrij nieuwe industrie is, weten minder mensen hoe ze het moeten doen in vergelijking met hun alternatieven voor fossiele brandstoffen. We zouden echter nog steeds beweren dat algemene ASHP's goedkoper werken. Het is een feit dat als je bedenkt hoeveel een luchtbronwarmtepomp in totaal kost, je gewoon een paar jaar hoeft te wachten om je investering terug te verdienen.

Daarom zijn vaak grotere radiatoren nodig, wat extra kosten zijn bij de installatie waarmee rekening moet worden gehouden. Deze langzame en gestage aanpak wordt uiteindelijk kosteneffectiever dan constant de verwarming aanwakkeren zoals we eraan gewend zijn geraakt. Dat gezegd hebbende, voor woningen die al zijn aangesloten op een hoofdlevering van gas voor lagere prijzen, vindt u het misschien goedkoper om daar bij te blijven. Door te profiteren van de stimulans voor hernieuwbare warmte, dekt u uiteindelijk de kosten van de eerste installatie.

Moderne technologie heeft ons verschillende opties gegeven voor het verwarmen en koelen van onze huizen, en hoewel gasovens het populairst blijven, kiezen veel huiseigenaren ervoor om over te schakelen naar een elektrische warmtepomp. Dit type verwarmingssysteem heeft een aantal voordelen, hoewel het niet zonder beperkingen is. Voordat u uw definitieve keuze maakt over hoe u uw huis gaat verwarmen en koelen, raden we u aan de voor- en nadelen van een elektrische warmtepomp te bekijken. Hoewel veel elektrische kachels de elektriciteit die ze rechtstreeks aandrijft omzetten in warmte, werkt een elektrische warmtepomp niet op deze manier.

In plaats daarvan trekt het warmte aan uit de lucht, of uit de grond rond uw huis, en gebruikt dat om uw huis te verwarmen. En het koelt af door de warme lucht uit je huis te trekken, in plaats van energie te gebruiken om lucht van buitenaf af te koelen. Omdat meer traditionele kachels, of ze nu gas of elektrisch zijn, werken door hun stroombron rechtstreeks in warmte om te zetten, zijn ze beroemd inefficiënt. Veel van die elektriciteit of gas gaat gewoon verloren als afval, waardoor je energierekening stijgt.

Een van de belangrijkste voordelen van een elektrische warmtepomp is de efficiëntie waarmee deze werkt; het houdt uw huis comfortabel terwijl uw energierekening laag blijft. Hoewel het hebben van een elektrische warmtepomp u op de lange termijn waarschijnlijk op energiekosten zal besparen, zijn ze niet bijzonder goedkoop om te installeren. Het installeren van dit type systeem in uw huis moet als een investering worden beschouwd, en als u al een gasoven of een ander type verwarmingssysteem heeft, kunt u worden afgeschrikt door de kosten. Tijdens het extreme weer van de zomer en winter kunt u uw verwarming of airconditioner dubbel laten werken.

Maar misschien moet u ook een luchtbevochtiger hebben die non-stop werkt om de droge lucht te bestrijden. Evenzo heeft u in de zomer mogelijk een luchtontvochtiger nodig om het overtollige vocht uit de lucht in uw huis te verwijderen. Zowel te veel als te weinig vocht kan uw huis een oncomfortabele plek maken. Een van de grootste voordelen van een elektrische warmtepomp is vochtigheidsregeling; in de zomer ontvochtigt uw warmtepomp de lucht zonder problemen.

Evenzo droogt de warmtepomp de lucht niet uit bij verwarming zoals traditionele gasverwarmers dat doen. In de winter hoef je waarschijnlijk geen luchtbevochtiger te gebruiken. Dit is echter alleen echt een nadeel tijdens extreme omstandigheden; als u in een gematigder klimaat leeft, heeft dit mogelijk geen invloed op u. Als je echter in een deel van het land woont waar de winters extreem koud worden, denk dan aan een plek als Chicago of Minnesota, dan heb je misschien een back-upsysteem nodig om de verwarming van je huis over te nemen als de warmtepomp dat niet kan.

Gasovens in huis hebben een inherent veiligheidsprobleem; u moet zich altijd bewust zijn van de mogelijkheid van een gaslek of zelfs een brand of explosie die kan optreden. Omdat ze geen gebruik maken van aardgas, hebben elektrische warmtepompen dit probleem niet en zijn ze over het algemeen veiliger in uw huis dan gasovens. Bij het overwegen van de voor- en nadelen van een elektrische warmtepomp, is de grootte voor veel mensen een belangrijke overweging. U moet er echter ook rekening mee houden dat een elektrische warmtepomp niet alleen de plaats zal innemen van uw gasoven, maar ook uw airconditioner.

Elektrische warmtepompen zijn een unieke manier om uw huis te verwarmen en te koelen, en ze hebben een aantal voordelen. Door een luchtbronwarmtepomp te installeren en deze vervolgens van stroom te voorzien van elektriciteit uit andere hernieuwbare bronnen, zoals zonnepanelen op uw dak, kunt u volledig koolstofneutraal gaan. Een algemene aanbeveling is om te voorkomen dat extreme jaarlijkse temperaturen worden gebruikt bij het selecteren van de omgevingsontwerpconditie en ook om te voorkomen dat de instelpunten voor verwarming en koeling binnenshuis worden overdrijft. Wanneer u op zoek bent naar hoogwaardige verwarmings- en koeldiensten, aarzel dan niet om contact op te nemen met Lawes Company.

Warmtepompen zijn eigenlijk het meest efficiënte alternatief voor brandstof-, olie- en elektrische systemen, als het gaat om het proces van verwarmen en koelen. Hoewel warmtepompen een efficiënte vorm van verwarming zijn, zal het installeren van een warmtepomp waarschijnlijk de verwarmingskosten niet verlagen. Dit type verwarmingsapparatuur circuleert het koelmiddel door een verdampings- en condensatiecyclus. Aan de andere kant zal investeren in een warmtepomp die op elektriciteit werkt, uw gezin helpen beschermen tegen koolmonoxidevergiftiging en andere gezondheidsproblemen.

Omdat warmtepompen alleen warmte verplaatsen en deze niet daadwerkelijk genereren, hebben ze een zeer hoge verhouding tussen warmteafgifte en energie-input. Uw elektrische warmtepomp kan overuren maken als het buiten extreem koud is, omdat het moeite heeft om de nodige warmte te vinden om uw huis comfortabel te houden. De elektriciteitsvoorziening naar een warmtepomp wordt alleen gebruikt om de warmte te verplaatsen, niet om deze op te wekken, de verwarming zelf heeft een passieve energiebron. Hoewel het heel goed mogelijk is om weg te komen met slechts één kleine luchtbronwarmtepomp voor een gemiddeld huis met 3 slaapkamers, is het dimensioneren van luchtbronwarmtepomp een taak die alleen een professionele specialist op het gebied van hernieuwbare energie kan doen.

Het pompen van de warmte heeft de neiging om veel minder elektrische energie te verbruiken dan de typische methoden om elektriciteit in warmte om te zetten. .

Leave Message

Required fields are marked *