Hebben warmtepompen efficiëntie?

Een van de belangrijkste voordelen van warmtepompen is dat ze een ongelooflijk energiezuinige verwarmingsmethode zijn. De efficiëntie van de warmtepomp van grond- en luchtbronnen kan hoger zijn dan 300%, omdat ze warmte overdragen in plaats van deze te genereren. Geothermische warmtepompen (grondbron of waterbron) bereiken een hogere efficiëntie door warmte over te dragen tussen uw huis en de grond of een nabijgelegen waterbron. Hoewel ze meer kosten om te installeren, hebben geothermische warmtepompen lage bedrijfskosten omdat ze profiteren van relatief constante grond- of watertemperaturen.

Geothermische (of grondbron) warmtepompen hebben enkele grote voordelen. Ze kunnen het energieverbruik met 30% -60% verminderen, de luchtvochtigheid regelen, zijn stevig en betrouwbaar en passen in een breed scala aan huizen. Of een geothermische warmtepomp voor u geschikt is, hangt af van de grootte van uw kavel, de ondergrond en het landschap. Warmtepompen op de grond of waterbron kunnen in extremere klimaten worden gebruikt dan warmtepompen met luchtbronnen, en de klanttevredenheid over de systemen is zeer hoog.

Een luchtbronwarmtepomp kan zorgen voor efficiënte verwarming en koeling van uw huis. Indien correct geïnstalleerd, kan een luchtbronwarmtepomp tot drie keer meer warmte-energie aan een huis leveren dan de elektrische energie die het verbruikt. Dit is mogelijk omdat een warmtepomp warmte overdraagt in plaats van deze om te zetten van brandstofachtige verbrandingsverwarmingssystemen. Wanneer je die elektriciteit in een warmtepomp gebruikt, krijg je ongeveer drie keer zoveel warmte als elektrische energie die wordt gebruikt.

Dat brengt de netto-efficiëntie terug naar het bereik van 90 tot 100 procent. En dat is ongeveer hetzelfde als een hoogrenderende oven. Wat is er gebeurd met warmtepompen die „meer dan twee keer zo efficiënt „waren?. Verwarmingsdistributiesystemen, zoals vloerverwarming en radiatoren, kunnen van invloed zijn op de efficiëntie van een warmtepomp.

Dit komt omdat de compressor in de warmtepomp van de grondbron niet zo hard hoeft te werken om de vereiste uitvoerwatertemperatuur te bereiken. Mogelijk ziet u ook EER (Energy Efficiency Ratio) koelefficiëntie voor kanaalloze minisplits en geothermische warmtepompsystemen, en COP (Coëfficiënt van Prestaties) voor verwarmingsefficiëntie van geothermische warmtepompen. De efficiëntie van een warmtepomp wordt geïmpliceerd door een meting die bekend staat als de prestatiecoëfficiënt (CoP). Als de warmtepomp te klein is, werkt het apparaat continu terwijl het probeert het instelpunt te bereiken, waardoor de buitentemperatuur van de spoel wordt verlaagd en regelmatig ontdooit.

In de eenvoudigste bewoordingen gebruikt een warmtepomp elektriciteit en koelmiddel om warmte van de ene locatie naar de andere te verplaatsen. Voor elke kilowatt elektrisch vermogen dat wordt geleverd om de warmtepompeenheid van de grondbron te laten werken, wordt ongeveer 4 kilowatt aan warmte-energie geproduceerd. Absorptiewarmtepompen gebruiken warmte- of thermische energie als energiebron en kunnen worden aangedreven met een breed scala aan warmtebronnen, zoals verbranding van aardgas, stoom, op zonne-energie verwarmd water, lucht of geothermisch verwarmd water, en verschillen daarom van compressiewarmtepompen die worden aangedreven door mechanische energie. Met een warmtepomp stijgt het rendement dramatisch omdat de verbruikte elektriciteit alleen wordt gebruikt om de twee ventilatoren (verdamper en condensor), compressor en pomp van stroom te voorzien om de warmte buiten te concentreren en in uw huis te brengen.

Waterpompen zijn verantwoordelijk voor het verplaatsen van de warmteoverdrachtsvloeistof rond de grondarray en het verplaatsen van het warme water naar de vloerverwarming of radiatoren van een woning. Trage reactietijd om af te koelen was de grootste uitdaging wanneer passieve zonne-energie door de ramen en de buitenkant van het gebouw opwarmt. Er zijn maar weinig fabrikanten van warmtepompen die beide soorten warmte in één doos opnemen, dus deze configuraties zijn vaak twee kleinere, naast elkaar, standaardsystemen die hetzelfde kanaal delen. De seizoenskosten van een warmtepomp zijn gewoon het gewogen gemiddelde van de warmtepomp en elektrische strips, waarbij de aanvullende fractie als wegingsfactor wordt gebruikt.

Sommige hoogrenderende warmtepompen zijn uitgerust met een deoververhitter, die afvalwarmte terugwint uit de koelmodus van de warmtepomp en deze gebruikt om water te verwarmen. Bottom line, je argument tegen warmtepompen (trouwens, dit is de eerste keer dat ik dit hoor) bevat geen water in het algemene geval. Houd er rekening mee dat er een verschil kan zijn in de temperatuur die wordt geleverd door de warmtepomp en de temperatuur ervan tegen de tijd dat deze het verwarmingsdistributiesysteem bereikt. .

Leave Message

Required fields are marked *