Waarom zijn warmtepompen efficiënt?

Omdat ze warmte verplaatsen in plaats van warmte te genereren, verbruiken warmtepompsystemen voor koud klimaat veel minder energie dan traditionele elektrische, propaan- of olie-verwarmingssystemen. Er zijn een paar redenen waarom warmtepompen een betere energie-efficiëntie bieden in vergelijking met ovens en centrale airconditioners. De grootste reden is dat warmtepompen, zoals de naam al doet vermoeden, de lucht niet echt „verwarmen of „koelen”. In plaats daarvan „pompen ze warme of koele lucht van het ene deel van uw huis naar het andere.

Deze methode van „warmteoverdracht” is veel efficiënter dan alleen het verwarmen of koelen van uw huis. De prijzen van warmtepompen zijn meestal hoog, rekening houdend met de installatie van de warmtepomp, maar de kosten zullen variëren voor verschillende warmtepompen. De typische prijsklasse voor een complete installatie ligt tussen de £8.000 en £45.000, waarmee rekening moet worden gehouden met de bedrijfskosten. Warmtepompen zijn goedkoper in gebruik dan systemen op basis van verbranding.

Hoe energiezuiniger de systemen zijn, hoe groter de energiebesparing op lange termijn. Ondanks het feit dat de prijzen van warmtepompen op de grond kunnen oplopen tot zelfs £45.000, kan deze vriendelijke milieu-investering u helpen tot £1.400 per jaar te besparen. warmtepompsysteem vermindert uw CO2-uitstoot en het heeft een efficiënte conversie van energie naar warmte. Warmtepompen met waterbronnen bereiken bijvoorbeeld een redelijk hoog rendement, bijna 600 procent.

De levensduur van warmtepompen is relatief lang, tot 50 jaar, maar de gemiddelde levensduur ligt ergens tussen de 14 en 15 jaar. Ondanks deze cijfers zijn ze uitzonderlijk betrouwbare en stabiele warmtebron. INSTALLATIEKOSTENDe totale installatiekosten van uw oven, warmtepomp of dubbel brandstofsysteem zijn sterk afhankelijk van de compatibiliteit van uw huis en de huidige systeemconfiguratie. Sommige huizen hebben bijvoorbeeld mogelijk geen toegang tot aardgas, waardoor een airconditioner en oveninstallatie een duurder alternatief zijn voor een warmtepompsysteem.

Als alternatief kunnen woningen die niet zijn bedraad voor de aanvullende verwarming in verband met een warmtepompsysteem extra kosten met zich meebrengen. Uw dealer is een uitstekende bron om te bepalen welk systeem (en) het beste zijn voor uw huis en kan u helpen deze installatiekosten verder uit te leggen. ENERGIE-EFFICIËNTIE Onder ideale omstandigheden kan een warmtepomp 300 procent meer energie overbrengen dan hij verbruikt. Daarentegen is een hoogrenderende gasoven ongeveer 95 procent efficiënt.

Warmtepompen worden aangedreven door elektriciteit, zodat u aanzienlijk kunt besparen op het brandstofverbruik. Het is meer dan 100 procent efficiënt in verschillende gematigde klimaten en kan zowel als verwarming als airconditioner dienen. Wanneer je die elektriciteit in een warmtepomp gebruikt, krijg je ongeveer drie keer zoveel warmte als elektrische energie die wordt gebruikt. Dat brengt de netto-efficiëntie terug naar het bereik van 90 tot 100 procent.

En dat is ongeveer hetzelfde als een hoogrenderende oven. Wat is er gebeurd met warmtepompen die „meer dan twee keer zo efficiënt „waren?. Een van de grootste voordelen van een warmtepomp ten opzichte van een standaard verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC) is dat het niet nodig is om afzonderlijke systemen te installeren om uw huis te verwarmen en te koelen. Warmtepompen werken ook extreem efficiënt, omdat ze gewoon warmte overbrengen in plaats van brandstof te verbranden om deze te creëren.

Dit maakt ze een beetje groener dan een gasgestookte oven. Sommige hoogrenderende warmtepompen zijn uitgerust met een deoververhitter, die afvalwarmte terugwint uit de koelmodus van de warmtepomp en deze gebruikt om water te verwarmen. In zekere zin, als je weet hoe een airconditioner werkt, weet je al veel over hoe een warmtepomp werkt. Hoewel veel van deze functies alleen te vinden zijn op duurdere warmtepompen, compenseren ze de initiële kosten door warmtepompen efficiënter te laten werken en meer energie te besparen gedurende de levensduur van de pomp.

Zoneregelsystemen, vaak te vinden in grotere huizen, gebruiken automatische dempers om de warmtepomp verschillende kamers op verschillende temperaturen te laten houden. Wanneer het koelmiddel wordt omgekeerd, absorbeert het warmte aan de binnenzijde van het apparaat en stroomt het naar buiten. Andere mensen geven de voorkeur aan de warmte die door warmtepompen wordt geproduceerd, omdat warmtepompen de warmte gelijkmatig door het hele huis verdelen, wat betekent dat er geen koude plekken zijn. In een typische luchtbronwarmtepomp is er de behoefte aan een back-upbrander om tijdelijke warmte te leveren wanneer het systeem achteruit schakelt om de spoelen te ontdooien.

Twee sets van deze spoelen brengen deze warmte binnenshuis over, waar het vervolgens door een tweede ventilator van de spoelen wordt weggeblazen en door je huis wordt verdeeld als coole goedheid. Zodra u echter rekening houdt met de extra efficiëntie van de warmtepomp, brengt dit bijna dezelfde kosten met zich mee. We keken eerst naar een kleine AC-eenheid van 2 ton die typerend is voor het historisch milde klimaat in Seattle, maar het slaagde er niet in een veilige binnenomgeving te behouden (koelinstelpunt van 75° F) tijdens de extreme hitte. Dit betekent dat de lucht in uw huis nooit meer wordt verwarmd dan nodig is, wat leidt tot een ongelooflijke efficiëntie.

Een vriend betaalde onlangs meer dan de groothandelskosten van de oven om zijn onlangs buiten de garantie vallende warmtewisselaar te vervangen. .

Leave Message

Required fields are marked *