Welk type verwarming is het goedkoopst om te gebruiken?

Infraroodstralers - het laagste wattage per geleverde warmte maakt deze het goedkoopst om te gebruiken. Voor de meeste huiseigenaren die extra warmte nodig hebben voor een kamer of draagbare verwarming, is een elektrische verwarming vaak de beste optie. Hoewel elektrische kachels veel efficiënter kunnen zijn in het omzetten van elektriciteit in warmte dan op gas gebaseerde systemen, zijn ze vaak duurder om te gebruiken, afhankelijk van uw gebruik en waar u woont. Het gebruik van elektrische warmte neemt toe, zelfs in het ijzige noordoosten.

Kosten zijn een belangrijke trekpleister, hoewel sommige huiseigenaren klagen dat elektrische warmte niet zo efficiënt is als andere brandstoffen. Nationaal vertrouwt ongeveer een derde van de huizen in de VS op elektriciteit als primaire verwarmingsbron. Van de vier belangrijkste brandstoffen die worden gebruikt om Amerikaanse huizen te verwarmen, is aardgas het populairst en nu ook het goedkoopste. Tien jaar geleden kostte gas ongeveer 80 procent van een equivalente hoeveelheid olie; het kost nu minder dan de helft van de olie, omdat de olieprijzen zijn gestegen en Amerika's hausse in aardgasboringen de gasprijzen laag heeft gehouden.

Bijna de helft van alle woningen gebruikt aardgas als primaire verwarmingsbron. Sommige analisten voorspellen dat er de komende decennia een enorme voorraad brandstof beschikbaar zal zijn. Over het algemeen zijn halogeenverwarmers een van de meest goedkope soorten elektrische kachels. Ze zijn gemiddeld ongeveer 1200 W in termen van uitgangsvermogen en omdat ze van dichtbij directe warmte leveren, hoeft u ze niet voor lange tijd aan te laten staan.

Er zijn verschillende voordelen die een elektrische ruimteverwarming heeft ten opzichte van een centrale luchtverwarming, maar deze zijn meestal van toepassing in bepaalde situaties. Allereerst: laten we het hebben over de kostenfactor. Ondanks dat het relatief inefficiënt is, kan het juiste gebruik van een elektrische ruimteverwarming een stuk goedkoper zijn dan het runnen van een centraal luchtsysteem. Dit is vooral een kwestie van schaal.

Elke ruimteverwarmer verwarmt slechts een enkele kamer van het huis, terwijl een centraal luchtsysteem altijd het hele huis verwarmt. Dat betekent dat als u de kachels selectief gebruikt om slechts één of twee kamers tegelijk te verwarmen terwijl u de andere met rust laat, het efficiënter is dan de centrale lucht laten draaien en het hele huis verwarmen. Om deze reden zijn ruimteverwarmingstoestellen ideaal voor ruimtes die overdag niet erg koud worden. Gewoon een ruimteverwarming inschakelen om uw slaapkamer's nachts warm te houden, terwijl de rest van het huis koud wordt, is een stuk goedkoper dan de centrale lucht's nachts laten draaien en het hele huis verwarmen.

Gas is meestal goedkoper in gebruik, maar elektrische kachels zijn veel efficiënter en milieuvriendelijker. Met veel mensen die van maand tot maand (en zelfs week tot week) leven, kan een goedkopere elektrische kachel met iets hogere bedrijfskosten een meer haalbare optie zijn dan duizenden dollars te laten vallen op een airconditioningsysteem. Hoewel een houtkachel misschien gezellig en ouderwets is, is het geen energiezuinig of effectief huisverwarmingssysteem om uw huis te verwarmen, vooral als u geen kanaalwerk hebt geïnstalleerd om de warmte door het hele huis te leveren. Gasketels hebben hogere kosten vooraf dan de meeste verwarmingssystemen, maar hebben lage energiekosten en een uitstekende warmteverdeling.

Het is helaas geen betrouwbare manier om uw huis te verwarmen, omdat zonlicht inconsistent is en de winter vaak bewolkt is. Als het gaat om kachels, zijn gasverwarmers op zijn best ongeveer 90% efficiënt, maar elektrische kachels zijn 100% efficiënt. We raden aan om te investeren in een generator als je ruimte hebt voor een of andere back-upwarmtebron voor het geval de stroom uitvalt. Ze worden ook aangedreven door een niet-hernieuwbare fossiele brandstof, waardoor ze automatisch minder groen worden dan een elektrische kachel (die je zou kunnen gebruiken met hernieuwbare elektriciteit).

Er zijn echter een aantal verschillende soorten elektrische kachels op de markt, waardoor het moeilijk is om te weten welk type elektrische verwarmer het meest geschikt is voor uw vereisten en welke energiezuiniger zijn dan andere. De aarde bevat van nature warmte, en geothermische warmtepompen gebruiken ondergrondse leidingen gevuld met koelmiddel om de warmte op te vangen en deze te gebruiken om uw huis te verwarmen. Stralingsverwarming is een schoon, energiezuinig verwarmingssysteem dat niet zo droog is als andere warmtebronnen en vaak als aangenamer wordt beschouwd. De prijs die u betaalt, is afhankelijk van de grootte van uw warmtepomp, het merk en model, de efficiëntie en de complexiteit van de installatie.

Dus als je toch een elektrische kachel moet kopen, hoe kun je die energierekeningen dan zo laag mogelijk houden terwijl je toch warm blijft? U hoeft niet per se een eersteklas elektrische kachel te kopen. Warmtepompen op de grond bereiken een hoog rendement omdat ze de warmte niet maken; ze brengen het gewoon over van de grond naar uw huis. Het openen van een deur in een ruimte die wordt verwarmd door een van deze soorten systemen zal ook een aanzienlijke impact hebben. .

Leave Message

Required fields are marked *