Voegen warmtepompen waarde toe aan huis?

Voegt een warmtepomp waarde toe aan uw huis? Het hangt af van je definitie van waarde. Een nieuwe warmtepomp kan de geldwaarde van uw huis verhogen, maar niet zoveel als u misschien denkt. Het hebben van een warmtepomp in een huis wordt niet langer als een luxe beschouwd. Het hebben van een oude warmtepomp kan je soms veel meer pijn doen dan een nieuwe warmtepomp je kan helpen.

Gewoonlijk zal een nieuwe warmtepomp waarschijnlijk tussen 35% en 50% van zijn initiële kosten in marktwaarde terugverdienen. Het kan echter een break-even investering zijn die waarde toevoegt aan uw huis in vergelijkbare bedragen als de initiële kosten in sommige gevallen. In de eerste verklaring hierboven zei ik dat het afhangt van uw definitie van waarde. Waarde zou een rendement van monetaire waarde kunnen zijn, maar het kan ook een onmeetbaar rendement op investeringen zijn dat niet monetair kan worden gemeten.

Een warmtepomp voor het hele huis kan het hele jaar door voor verwarming en koeling zorgen. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het uitschakelen van uw systeem of het installeren van een aparte unit voor verschillende seizoenen. In de winter werkt de warmtepomp om uw huis warm te houden door buitenlucht aan te zuigen en op te warmen voordat deze door uw ventilatieopeningen wordt verdeeld. In de zomer fungeert het als airconditioner door warme lucht vanuit uw huis naar binnen te trekken en af te koelen voordat hij weer in de kamer wordt losgelaten.

Als u besluit om een HVAC-systeem toe te voegen of uw bestaande te vervangen voordat u uw huis verkoopt, bereid u dan voor om wat onderzoek te doen om het model te vinden dat de meeste waarde aan uw huis toevoegt zonder dat u de bank hoeft te breken. Volgens een recente studie kan het installeren van een luchtbronwarmtepomp de waarde van een huis met maximaal 7,1% verhogen in 23 staten van de Verenigde Staten. In de huidige vastgoedmarkt is het hebben van een functionerend verwarmings- en koelsysteem in een woning geen luxe meer. Dit betekent dat de stijging van de waarde van een woning voor de toevoeging van energie-efficiënte systemen nauw samenhangt met de verwachtingen van de koper, de vraag in het gebied en andere gelijkwaardige woningen met of zonder die kenmerken.

Laten we, om dingen in perspectief te plaatsen, eens kijken naar de kosten en uitgaven die gepaard gaan met het installeren van een warmtepomp. Een warmtepomp voor het hele huis werkt ook stiller dan traditionele verwarmings- en koelsystemen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over geluidsoverlast. Voor een huis met geothermische verwarming en -koeling hangt dit af van de staat en kwaliteit van de apparatuur. warmtepompen zijn een energie-efficiënte technologie die ovens of ketels kan vervangen en airconditioning kan bieden, vooral omdat de vraag naar koeling toeneemt met recordhoge temperaturen elk jaar.

De hoeveelheid energiebesparing hangt af van de grootte van het huis, het klimaat en de manier waarop de huiseigenaar verwarming en koeling gebruikt. Na wat heen en weer besluit uiteindelijk om weg te lopen van de aankoop omdat ze geen gedoe willen hebben met de vervangende warmtepomp. Het updaten van een ouder warmtepompsysteem is dus meestal een van de beste manieren om de afschrijvingskosten in verband met oudere systemen te compenseren. Een warmtepomp voor het hele huis kan uw hele huis verwarmen en koelen, waardoor het een uitstekende keuze is voor diegenen die een energiezuinige oplossing willen.

Geothermische verwarming en koeling in woningen lijkt misschien nog steeds sciencefiction voor huiseigenaren die niet bekend zijn met het concept, maar de wetenschap erachter is relatief eenvoudig.

Leave Message

Required fields are marked *