Werken warmtepompen in koude klimaten?

Warmtepompen werken prima bij ijskoud weer, maar u hoeft ons niet op ons woord te geloven. Ministerie van Energie, warmtepomptechnologie is de afgelopen jaren zo goed geworden dat het nu een geweldige keuze is voor huizen in koude streken. Ja, warmtepompen werken bij extreem koude temperaturen. In het verleden werkten sommige warmtepompen beter in ijskoude klimaten dan andere.

Dankzij technologische vooruitgang kunnen de meeste warmtepompen die tegenwoordig op de markt zijn u en uw gezin warm houden, zelfs op de koudste winterdagen in Boston, 1.Google deze vraag of stel een aannemer en u zou kunnen denken dat het antwoord nee is. Maar vergis je niet, warmtepompen werken absoluut in koude klimaten. Niet alleen dat, maar vaak zijn ze de meest energie-efficiënte en kosteneffectieve oplossing die er is. Warmtepomptechnologie is efficiënt, kosteneffectief en milieuvriendelijk, maar kan een warmtepompsysteem betrouwbaar presteren bij temperaturen onder het vriespunt? Ja, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn warmtepompen een praktische optie in koude klimaten.

BlocPower is gespecialiseerd in het installeren van warmtepompsystemen voor koud klimaat voor appartementsgebouwen, gebedshuizen, woonhuizen en commerciële gebouwen. We hebben meer dan 1.200 projecten afgehandeld door gebruik te maken van de volgende generatie luchtbronwarmtepompen (ASHP's) die zijn ontworpen voor barre winterse omstandigheden. Het korte antwoord is ja, een warmtepomp* werkt bij koud weer. Daarom worden warmtepompen traditioneel alleen aanbevolen voor klimaten waar de temperatuur in de winter zelden onder het vriespunt daalt.

Ze zijn in de meeste gevallen niet zo effectief als het erg koud is. Maar in de winter werkt een warmtepomp als een wisselstroom in omgekeerde richting. Dat betekent dat de warmtepomp de warmte uit de buitenlucht haalt en de warmte naar uw huis overbrengt. RMI is een niet-partijgebonden, non-profitorganisatie die zich inzet voor het transformeren van wereldwijde energiesystemen in de reële economie.

Winter Snow Craftman Cape Cod Style Home Het is bijna winter op het noordelijk halfrond; tijd voor mensen om zich te nestelen met hun gezin (inclusief de viervoetige leden), de nu internationale praktijk van hygge te cultiveren en andere manieren te vinden om met het relatieve gebrek aan zon om te gaan. De kou komt eraan, en daarmee komt de vraag hoe we onze huizen en bedrijven het beste kunnen verwarmen zonder de hele planeet verder te verwarmen. Terwijl elektriciteitsbedrijven in Noord-Amerika koolstofarm blijven maken door hernieuwbare energiebronnen aan hun netten toe te voegen, zijn warmtepompen aan populariteit gewonnen als een effectieve, koolstofarme verwarmingsoplossing. Deze systemen gebruiken elektriciteit om energie uit de omringende lucht te benutten en die energie binnenshuis te pompen in de vorm van warmte, net als een airconditioner in omgekeerde richting.

Deze systemen kunnen een efficiëntie bereiken die drie tot zes keer hoger is dan conventionele verwarmingstechnologieën. Maar ondanks de duidelijke efficiëntie en koolstofvoordelen, zijn luchtbronwarmtepompen van oudsher gedegradeerd naar meer gematigde klimaten, zoals het zuidoosten van de Verenigde Staten. Een reden is dat modellen uit de jaren tachtig moeite hadden om efficiënt te werken (of überhaupt te werken) bij temperaturen onder het vriespunt. Koude klimaten zien een herdringende aandacht op warmtepompen, deels als gevolg van technologische vooruitgang waardoor warmtepompen eindelijk konden presteren bij koude temperaturen.

Het belangrijkste kenmerk dat prestaties onder bevriezing mogelijk maakt, is een vooruitgang in de compressortechnologie met variabele snelheid, die slechts 10 jaar geleden niet beschikbaar was in het reguliere aanbod. Geothermische systemen) vertegenwoordigen al lang de gouden standaard voor koolstofvrije verwarmingssystemen in koude klimaten. Deze systemen bieden ongeëvenaarde efficiëntie, onderhoudsbesparingen en verwachte levensduur waardoor ze een slimme keuze zijn voor vooruitstrevende huizenkopers. Bedrijven zoals Dandelion Energy, een uitgroei van het moonshot-programma van Alphabet, blijven de geïnstalleerde kosten verlagen met verticale integratie, technologische innovatie en nieuwe financieringsmodellen.

Maar de hoge kosten en installatiebeperkingen van deze systemen betekenen dat ze slechts een deel van de oplossing zijn. Vooruitgang in de prestaties van luchtbronwarmtepompen biedt steden en staten met een koud klimaat eindelijk een goedkoper alternatief dat de ruggengraat kan vormen van meer systemische verandering. De beschikbaarheid van adequate testnormen is een begin, in plaats van een voltooiing, van dit werk. De perceptie van consumenten en installateurs op basis van oudere generaties warmtepomptechnologie is in de loop van decennia opgebouwd.

Herinneringen aan kille huizen of ontevreden klanten tijdens het stookseizoen zullen installateurs in koudere klimaten traag maken om warmtepompen als kernaanbod te gebruiken. Maar de warmtepomptechnologie is veranderd en we moeten deze verouderde percepties aanpakken om de snelle schaal te bereiken die nodig is om onze klimaatdoelen te bereiken. En binnenkort zullen de gegevens die installateurs en consumenten nodig hebben om slimme beslissingen te nemen direct beschikbaar zijn. Onze visie is een wereld die bloeit, groen en veilig is, voor iedereen, voor altijd.

Uw donatie aan het KMI helpt ons om ons vitale werk voort te zetten. Warmtepompen voor koud klimaat (ook wel warmtepompen voor koud weer genoemd) hebben innovatieve functies waardoor ze efficiënt kunnen werken bij temperaturen onder -20° F. De meeste warmtepompen werken het beste wanneer de temperaturen hoger zijn dan 40 F; zodra het kouder wordt, daalt de CoP van luchtbronwarmtepompen. Een systeem met dubbele brandstof is vooraf duurder dan de standaard elektrische weerstandsspoelverwarmers, maar het is op de lange termijn energiezuiniger.

Volgens de Environmental Protection Agency kunnen warmtepompen met luchtbronnen het elektriciteitsverbruik voor verwarming met maximaal 50% verminderen in vergelijking met elektrische ovens en plintverwarmers, waardoor de kosten voor grotere gebouwen met duizenden dollars per jaar worden verlaagd. Deze spoelen beginnen de lucht van uw huis te verwarmen, omdat de warmtepomp efficiëntie begint te verliezen vanwege de koudere buitentemperatuur. Omdat de grond voldoende warmte heeft om uit te trekken bij koudere temperaturen en voldoende kou om uit te putten bij warmere temperaturen, werken geothermische warmtepompen goed in extreme klimaten. Mensen in Noorwegen, Finland en Zweden installeren warmtepompen sneller dan waar dan ook in Europa.

De meeste klachten over warmtepompen die niet werken bij koud weer zijn het gevolg van gebruikersfouten, vaak door de installateur, niet van de onderliggende technologie. Vergeleken met de warmtepompen van weleer, kunnen de huidige warmtepompen voor koud klimaat COP's van meer dan één bereiken, zelfs bij zeer koude temperaturen. De eerste mythe die ontkracht is: „De capaciteitsmythe, het idee dat warmtepompen niet genoeg capaciteit hebben om een huis warm te houden op een koude dag. De capaciteit is de hoeveelheid warmte of, in het geval van airconditioning, koude die een HVAC-systeem kan leveren.

Ik heb onlangs gegevens van het ResStock-model van NREL gebruikt om te zien hoeveel geld de gemiddelde huiseigenaar kan besparen door in verschillende staten over te schakelen naar een warmtepomp. Je weet of er weerstandsverwarming begint als je de zinnen „AUX Heat” of „Noodwarmte” op je thermostaat ziet. Maar wat gebeurt er met een warmtepomp als hij buiten ijskoud wordt? Er is zeker niet genoeg warmte in de winterlucht, of toch?. Er zijn warmtepompen die helemaal geen AUX hebben, terwijl andere worden geïnstalleerd met deze optionele add-on.

.

Leave Message

Required fields are marked *